FOO FIGHTERS l-au recrutat oficial pe Josh Freese ca noul lor baterist

de Cristi Nedelcu

FOO FIGHTERS l-au recrutat oficial pe Josh Freese ca noul lor baterist


FOO FIGHTERS l-au recrutat oficial pe Josh Freese ca noul lor baterist. Trupa a anuntat ca Josh Freese va fi bateristul oficial de turnee, in timpul unui stream live inainte de turneu numit „Foo Fighters: Preparing Music For Concerts” sustinut duminica, 21 mai.

Freese a fost anuntat ca tobosar in timpul transmisiunii live dupa cateva camee-uri comice realizate de Flea din RED HOT CHILI PEPPERS, Tommy Lee de la MOTLEY CRU si Danny Carey de la TOOL.

Josh a cantat cel mai recent la tobe pentru Danny Elfman, dar a fost inlocuit recent de Ilan Rubin. De asemenea, Freese a fost in turneu cu THE OFFSPRING pana anul trecut. Artistul a fost de asemenea baterist al trupei SUICIDAL TENDENCIES, insa saptamana trecuta Brandon Pertzborn l-a inlocuit oficial.

Josh Freese este un baterist veteran care a cantat cu GUNS N' ROSES, A PERFECT CIRCLE, PUDDLE OF MUDD, NINE INCH NAILS, WEEZER, PARAMORE, THE REPLACEMENTS, STING, THE VANDALS si multe alte trupe. De asemenea, acesta a avut peste 300 de inregistrari, variind in genuri de la pop, rock, metal si chiar si country.

Freese il inlocuieste pe bateristul Taylor Hawkins de ceva timp, Taylor decedand tragic in martie 2022, la varsta de 50 de ani. Acesta a cantat cu FOO FIGHTERS la concertele tribut aduse lui Hawkins in 2022.

Hawkins a fost gasit mort intr-o camera de hotel din Columbia, cu putin timp inainte ca FOO FIGHTERS sa cante la un festival din Bogota.

Nu a fost anuntata nicio cauza oficiala a mortii, desi un raport toxicologic a aratat urme de 10 substante in corpul sau, inclusiv opioide, marijuana si antidepresive.

Hawkins a fost bateristul FOO FIGHTERS timp de 25 de ani, preluand locul tobosarului original William Goldsmith in 1997.

FOO FIGHTERS a organizat doua concerte tribut in onoarea lui Hawkins. Primul concert tribut a avut loc pe 3 septembrie 2022 pe stadionul Wembley din Londra. Un concert din Los Angeles a avut loc pe 27 septembrie 2022 si a strans bani pentru organizatiile de caritate Musicares si Music Support si a servit drept petrecere de ramas bun pentru orasul natal al lui Hawkins.

Alte omagii notabile care vor avea loc in lunile de dupa moartea lui Hawkins au inclus un segment la Premiile Grammy de anul trecut, un cerc de tobe in orasul natal al lui Taylor si o interpretare live a piesei FOO FIGHTERS „My Hero” de peste 1.000 de muzicieni.

Mai jos puteti urmari clipul cu anuntul oficial, postat pe canalul de Youtube Rock N' Roll True Stories.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: