Formatia IMPACT Music Project a lansat videoclipul piesei 'Omul de Zapada'

de Cristi Nedelcu

Formatia IMPACT Music Project a lansat videoclipul piesei 'Omul de Zapada'


Luna cadourilor si sarbatoarea Craciunului aduc cu ele un dar inedit pentru melomani. Este vorba despre primul videoclip oficial al formatiei timisorene IMPACT Music Project, 'Omul de Zapada'.

Formatia a luat nastere in 1980 la Timisoara sub numele de IMPACT si dupa un parcurs muzical in care au avut loc mai multe schimbari de componenta si de stiluri muzicale, s-a destramat in 1987 prin fuga peste granita a doi membri ai ei. In ultimii ani ai existentei ei formula a fost compusa din 4 oameni, Zoltan Lengyel (clape, vocal), Dan Pavel (chitara), Christian Podratzky (bas) si Valentin Potra (tobe). Inainte de destramarea trupei, membrii formatiei au inregistrat pe o caseta toate piesele si ideile de la vremea respectiva.

„In primavara acestui an m-am gandit ca a sosit momentul sa concretizam cat mai mult dintre ele. Am vorbit cu ceilalti trei membri ai trupei si i-am convins sa incercam sa ducem la bun sfarsit initiativa mea, am stabilit o piesa cu care sa incepem si am hotarat sa ne intalnim in Germania pentru repetitii si inregistrari“, spune Vali Potra.

Dupa 33 de ani de pauza, formatia a intrat intr-un studio din orasul Muenster pentru mai multe sesiuni de inregistrari, membrilor initiali alaturandu-se si Johnny Kui, solistul trupei Dincolo De Ziduri. Prima melodie din viitorul album care va reprezenta cu siguranta o delectare sonora pentru cei care au prins muzica acelor ani si o surpriza placuta pentru melomanii mai tineri este „Omul de Zapada“. Si pentru ca un asemenea cadou trebuia ambalat in straie cat mai actuale, piesa beneficiaza si de un videoclip.

„Eu m-am ocupat de videoclip, dupa mai multe cautari si sugestii primite am asternut pe patru pagini scenariul acestuia. Am reusit sa adun o echipa din care au facut parte un actor renumit (Costa Tovarnisky), o trupa de dans talentata (White Steps Academy) si alti oameni deosebiti. Dupa trei zile de filmari in locatii diferite (la marginea Timisoarei, la Casa Tineretului, la Muntele Mic) si multe alte zile de montaj a iesit un videoclip care se ridica la nivelul muzical al piesei. Si daca tot am reusit sa scoatem o piesa atat de buna, cu un videoclip pe masura, ne vom stradui sa mai oferim si alte surprize in viitor“, spune Valentin Potra.

Membrii formatiei IMPACT Music Project sunt Zoltan Lengyel (compozitie, clape, Germania), Dan Pavel (chitara, Franta), Christian Podratzky (bas, Germania), Vali Potra (tobe, membru al trupei Blazzaj, colaborator in alte proiecte muzicale) si invitat Johnny Kui (voce, membru al trupei Dincolo De Ziduri)



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: