Frauda de 600.000 $ in numele Pearl Jam

de Alin Pildner

Frauda de 600.000 $ in numele Pearl Jam


Un escroc a reusit sa insele o serie de investitori cu peste jumatate de milion de dolari, implicandu-i financiar intr-o smecherie caritabila.


Kasey Anderson, un tanar de 34 de ani din Portland, SUA, a inselat 30 investitori implicandu-i material in ceea ce trebuia sa se concretizeze prin producerea unui album caritabil menit sa vina in sprijinul a trei detinuti despre care se crede ca au fost condamnati pe nedrept - West Memphis Three.

O parte a opiniei publice crede ca cei trei nu se fac vinovati de uciderea a trei tineri, si ca au fost condamnati doar pentru ca fac parte din curentul metal, povestea lor fiind subiectul principal al documentarului "Paradise Lost".

Folosindu-se de aceasta tema, Anderson nu doar ca nu a produs niciun album, dar a continuat inselatoria promitand si un con concert caritabil cu unele dintre numele grele ce urmau sa apara pe presupusul album - Pearl Jam, Tom Petty, REM Johnny Depp sau Bruce Springsteen.


Goana dupa banii asociati acestor artisti a facut ca Anderson sa reuseasca sa incaseze 600.000 $ de la pagubiti, insa, cum astfel de smecherii nu pot dura prea mult, escrocul risca pana la patru ani de puscarie.

Kasey a apelat la aceasta metoda ilicita pentru a-si sustine propria cariera muzicala, insa, in fata instantei de judecata a pus totul pe seama unei mari neintelegeri pornita de la consumul de droguri. Pana se limpezesc cu toii si revin cu verdict, va invit sa ascultati una dintre compozitiile inculpatului.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: