Gibson Guitars in pragul falimentului?

de Cristi Nedelcu

Gibson Guitars in pragul falimentului?


Cei de la Gibson se pare ca au probleme serioase de ordin financiar, probleme care ar putea duce la falimentul companiei.

Pe scurt, compania are o datorie de 375 de milioane de dolari care trebuie achitata pana pe 23 Iulie. In cazul in care nu reusesc sa faca acest lucru, va mai aparea o noua datorie generata de dobanzi in jurul a 140 de milioane de dolari.

Pana acum ar fi acoperit aproape 17 milioane din aceasta datorie.

Momentan solutiile nu par sa fie prea multe. CEO-ul si detinatorul Gibson ar trebui sa isi vanda din actiuni sau sa le ofere in schimbul datoriilor. In caz contrar sunt multe sanse ca Gibson sa ajunga in faliment.

In ultima perioada celebrul brand a fost vehement criticat, o lovitura puternica fiind decizia de a incorpora in chitarele Gibson un sistem de acordaj automat, lucru care a generat critici la nivel global.

Ramane de vazut cum si daca se vor rezolva problemele companiei care exista de mai bine de un secol pe piata.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook