"Hail To The King" de la AVENGED SEVENFOLD a fost certificat cu triplu platina in S.U.A.

de Cristi Nedelcu




Single-ul „Hail To The King” al formatiei AVENGED SEVENFOLD a fost certificat cu triplu platina de catre RIAA (Recording Industry Association Of America) pentru acumularea a trei milioane de unitati certificate. Conform RIAA, o unitate de melodie este echivalenta cu o singura vanzare de melodie digitala sau 150 de fluxuri audio si/sau video on-demand.

„Hail To The King” a fost certificat anterior cu dublu platina in mai 2021.

Mai mult decat atat, piesa „This Means War” a lui AVENGED SEVENFOLD, care este preluata de pe albumul „Hail To The King” din 2013, a fost certificata si aceasta, cu aur, pentru acumularea a jumatate de milion de unitati.

Cand a aparut pentru prima data in august 2013, albumul „Hail To The King” a vandut 159.000 de exemplare in Statele Unite in prima saptamana de la lansare, pentru a debuta pe pozitia nr. 1 in topul Billboard 200. Cel de-al patrulea album auto-intitulat al lui AVENGED SEVENFOLD a inregistrat un numar de 94.000 de copii in prima saptamana in noiembrie 2007, de aproape trei ori mai mult decat vanzarile din prima saptamana a albumului trupei din 2005, „City Of Evil”. Cel de-al cincilea album al trupei, „Nightmare”, a ajuns si el in fruntea topului dupa ce a vandut 162.500 de unitati in august 2010.

„Hail To The King” a fost primul album complet al lui AVENGED SEVENFOLD scris si inregistrat fara bateristul si membrul fondator James „The Rev” Sullivan, care a murit in decembrie 2009.

Cel mai recent album al lui AVENGED SEVENFOLD, „Life Is But A Dream…”, lansat pe 2 iunie 2023, ar fi vandut 36.000 de unitati de album echivalente in S.U.A. in prima saptamana de lansare pentru a ateriza pe pozitia nr. 13 in topul Billboard 200. LP-ul anterior al lui AVENGED SEVENFOLD, „The Stage”, a debutat pe locul 4 in topul albumelor The Billboard 200 in noiembrie 2016. Lansarea surpriza a albumului „The Stage” a obtinut cele mai mici vanzari ale unui album AVENGED SEVENFOLD din ultimii unsprezece ani. A vandut 76.000 de exemplare in prima saptamana, mai putin de jumatate din numarul celor doua materiale anterioare.

Scrisa si inregistrata pe parcursul a patru ani, „Life Is But A Dream…” a fost produs de Joe Barresi si AVENGED SEVENFOLD in Los Angeles si mixat de Andy Wallace in Poconos, Pennsylvania.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: