Hard Rock Cafe Bucuresti este primul restaurant din Romania care are chatbot

de Andreea Gherfi

Hard Rock Cafe Bucuresti este primul restaurant din Romania care are chatbot


Fanii Hard Rock Cafe Bucuresti au, incepand cu 22 mai, o noua modalitate de a interactiona cu brandul - robotul Alice.

La jumatatea lunii aprilie 2017, Facebook a extins platforma Messenger cu o structura ce permite automatizarea de mesaje. Un chatbot este o solutie software externa Facebook Messenger care interpreteaza mesajele primite de la utilizatori si care poate raspunde in baza unor reguli clare. Chatbotii pot fi pe cat de simpli sau complicati si-i imagineaza dezvoltatorii software - de la unelte de automatizare a unor mesaje standard, la entitati dotate cu inteligenta artificiala.

Alice, chatbotul Hard Rock Cafe Bucuresti, stie sa raspunda unui numar limitat de intrebari (printre care si "cine e Alice") si poate:

-sa ii indrume pe clienti spre local

-sa dea sugestii de muzica din playlistul localului

-sa afiseze lista evenimentelor organizate de Hard Rock Cafe Bucuresti

-sa ii ajute pe fanii localului sa isi cumpere bilete pentru evenimentele de mai sus

-sa recomande preparate din meniul HRC Bucuresti

-sa preia rezervari de mese

Rezervarile preluate de Alice sunt procesate de platforma de rezervari online ialoc.ro si administrate de Hard Rock Cafe Bucuresti.

Tehnologia pe care se bazeaza Alice este inca la inceput, dar chatbotul va evolua pe masura ce discuta cu oameni si prelucreaza informatii precum gradul de utilizare, intrebarile cele mai frecvente si feedbackul fanilor Hard Rock Cafe Bucuresti. Mesajele pe care nu le poate procesa pot fi trimise unui social media manager, ca si pana acum.

Hard Rock Cafe Bucuresti este cel de-al 174-lea restaurant deschis de companie si primul Hard Rock Cafe din lume cu un chatbot functional.

ialoc.ro, lansat in ianuarie 2016, este cea mai mare platforma de rezervari online in localurile din Bucuresti.

Chatbotul Alice poate fi testat aici: https://m.me/hardrockcafebucharestDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: