Heavy metalul a cunoscut cea mai importanta crestere in 2018, comparativ cu alte genuri

de Cristi Nedelcu

Heavy metalul a cunoscut cea mai importanta crestere in 2018, comparativ cu alte genuri


Cei de la TuneCore, care se ocupa de distributie digitala, publicare si licentiere in domeniul muzical au oferit publicului cateva statistici foarte interesante.

Dupa ce au luat in calcul in jur de 250.000 de artisti, au ajuns la concluzia ca totalul de downloaduri in 2018 a crescut cu peste 80% fata de anul precedent, ceea ce a rezultat in venituri de aproape 200 de miliarde de dolari.

Insa ce ne intereseaza este cresterea popularitatii genului heavy metal, care se pare ca este in fruntea clasamentul cu o crestere de fix 154% fata de anul trecut. Urmatorul gen muzical este J-pop care a crescut cu 133%.

Iata ce a declarat CEO-ul celor de la TuneCore, Scott Ackerman: 'TuneCore is the only global platform that pays artists 100% of what they earn from digital streams and downloads, while also meeting all of their needs across distribution, promotion and publishing administration.

In 2019 we’re seeing great momentum in helping our customers build sustainable careers by finding new income across formats and channels.'

Deci se pare ca metalul nu moare ci din contra!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: