Hexvessel confirmati pentru Dark Bombastic Evening 4 la Alba-Iulia

de Buvnitz

Hexvessel confirmati pentru Dark Bombastic Evening 4 la Alba-Iulia


Grupul finlandez Hexvessel este cel mai nou nume confirmat pentru Dark Bombastic Evening 4, eveniment ce va avea loc in perioada 17-18 august in Alba Iulia.

Hexvessel este proiectul fondat de catre Mat McNerney, britanicul cunoscut de multi sub numele de Kvohst, fosta voce a formatiilor Dodheimsgard si Code.

Spre deosebire de black metalul avant-gardist cu care artistul a obisnuit publicul, Hexvessel este un grup psihedelic/folk-rock ce combina sonoritatile folkului englez cu folclorul si misticismul pagan finlandez.

Formatia a fost prezenta si in 2011 la Dark Bombastic Evening 3.

Despre Dark Bombastic Evening, Matt declara:

“Suntem foarte onorati sa fim invitati din nou la unul dintre cele mai intime si bogate, din punct de vedere artistic, festivaluri din Europa, un eveniment ce se desfasoara pe fundalul unei tari vechi si frumoase. Doru si echipa lui sunt cei mai tari!

Alegerea unica a trupelor participante si organizarea evenimentului vorbesc de la sine despre pasiunea fata de ceea ce fac. Ma astept ca vestea despre acest festival sa se raspandeasca foarte repede si ca in viitor va fi greu sa pui mana pe un bilet . Ca trupa, acesta este un festival la care ai canta si la care ai vrea sa te intorci ca fan si spectator multi ani – este o comoara ascunsa, un secret si o amintire ce va ramane cu tine pe viata.”

Vor fi prezenti peste 70 de muzicieni din 10 tari europene, aflati sub contractul a 13 case de discuri mai mult mai putin nisate, promotori ai diversitatii muzicale, de la Metal, Post-Rock, Country, Ambient sau Nefolk pana la Experimental Drone, Psychedelic, Space Rock sau Post-Industrial… vor fi multe exprimari in premiera pentru Romania, vor fi recitaluri pregatite si adaptate special pentru *DBE 4*…

Dar, poate cel mai important aspect, oamenii din spatele acestor portative vin cu inima deschisa pentru a cunoaste prieteni ce imbratiseaza normalitatea, simplitatea si Spiritul Underground… fara conditionari, restrictii sau artificii comerciale… fara opening band, headliner, organizator, presa, fan… doar respect, bun simt si voie buna!

Pana in acest moment sunt confirmate urmatoarele formatii:

Solstafir
The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble
Lantlos
Of The Wand & The Moon
Oranssi Pazuzu
PG.Lost
Isole
Job Karma
Unholy
Falloch
Hexvessel

Hexvessel, I Am The Ritual (Music, 2011) from Justin Oakey on Vimeo.

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook