In sfarsit, Trilulilu dat in judecata pentru drepturi de autor

de Morrison

In sfarsit, Trilulilu dat in judecata pentru drepturi de autor

Asociatia Industriei Muzicale din Romania (AIMR) actioneaza in judecata SC Trilulilu SA si SC Hostway Romania SRL si situl realizat de acestia, anunta Evz.ro.

AIMR a deschis doua procese, care au obiecte primul, emiterea unei ordonante prezidentiale, prin care situl Trilulilu sa fie blocat, si al doilea, reprezentand procesul pe fond, in care se cere constatarea faptului ca situl respectiv incalca drepturile de autor si drepturile conexe.

Cererea a fost depusa pe 22 iulie, primul termen de judecata fiind stabilit pentru 10 septembrie.

AIMR este o asociatie non-profit reprezentand, in general, interesele caselor de discuri, specializata in lupta anti-piraterie. Cei de la asociatie – desprinsa anul trecut din departamentul anti-piraterie al unei societati de gestionare a dreptulor de autor – se „lauda” deja cu cateva succese, printre care cel mai notabil este condamnarea, in urma unui proces care a durat doi ani, unui utilizator de DCC++, care pusese la dispozitie 66 GB de muzica (in Romania, legea incrimineaza doar share-ul, nu si download-ul).

„Se cam termina toata joaca asta. Cei de la Trilulilu nu au nicio intelegere cu nimeni. Ei ar fi trebuit sa mearga la casele de discuri, sa negocieze contractele si sa stabileasca sumele platite”, a declarat pentru evz.ro Alina Ovesea, PR-ul AIMR, care reaminteste ca „You Tube este aproape intrat in legalitate, merge pe drumul legal”, iar recent un mare site de acest gen, The Pirate Bay, a fost interzis de justitie informeaza Evz.ro.

Sergiu Biris, initiatorul site-ului Trilulilu, nu a putut fi contactat, pentru a-si explica punctul de vedere.


Alina Ovesea presupune ca cei de la Trilulilu se vor apara spunand ca continutul apartine utilizatorilor site-ului, insa legislatia romaneasca interzice punerea la dispozitie a unei astfel de platforme, fara indeplinirea formalitatilor legale.

Mai trebuie spus ca Trilulilu are in jur de 160.000 de vizitatori in 24 de ore.

Evz.ro

Ca o nota a redactiei am adauga: "IN SFARSIT" ! Daca nu invatam sa respectam munca artistilor ni se vor anula toate festivalurile si concertele mari ca pana acum sau nu ne va mai vizita nimeni. Ce trupa vrea sa vina in Romania cand afla ca a vandut 50 de CD-uri originale?

Morrison
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook