Interviu Rapid cu Marchosias

de Cristi Nedelcu

Interviu Rapid cu Marchosias


Cu ocazia Metalhead Meeting vom incerca sa realizam interviuri cu toate formatiile romanesti care vor urca pe scena festivalului. E vorba de un interviu tipzat, artistii urmand sa raspunda la acelasi set de intrebari. Primul interviu este cu Csaki Romeo de la Marchosias.

1. Spuneti cinci termeni care v-ar caracteriza cel mai bine ca formatie.

Csaki: Pasiune, capacitate de efort, modestie, munca, METAL

2. Daca ati fi fortati sa va schimbati numele trupei, pentru ce ati opta?

Csaki: Doar daca s-ar schimba stilul trupei s-ar schimba si numele. Numele si muzica creaza o unitate, ceea ce ne reprezinta, e ceea ce simtim. In jurul numelui s-a conturat toata povestea si stilul muzical.

3. Cel mai mare artist cu care ati impartit scena pana acum?

Csaki: Cu Marchosias mi-e greu sa aleg, personal Sabaton.(2009 - Rockmaraton - Odorhei)

4. Ce formatii/artisti din aria non-rock/metal va plac?

Csaki: Eu sunt fan Grigore Lese si Willie Nelson, Morke e fan Jedi Mind Tricks / Anitek, Stefan asculta BB King / Robert Johnson, Jose - Sean Dog / B Real, Edward - Richard Wagner.


5. Ce joburi aveti in viata de zi cu zi, sau ce specializari?

Csaki: Eu inginer constructor, am firma de proiectare in inginerie civila, Morke tester la Gameloft, Jose acum isi deschide propria cafenea cu specialitati de-acasa din Venezuela, Edward elev in clasa a 11-a, iar Stefan ultimul an la Electronica Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei Iasi (in curand are licenta).

6. Ce artisti v-au influentat ca muzicieni?

Csaki: Dark Funeral, Marduk, Darkthrone, Behemoth, Sear Bliss, Anathema...

7. Ce muzica aveti in momentul de fata in playlist?

Csaki: Toata lumea asculta piesele Marchosias de pe viitorul material (suntem in faza de mix),iar splitul cu Akral Necrosis apare in octombrie.

8. O formatie pe care nu ati vazut-o dar ati vrea sa o vedeti?

Csaki: Dark Funeral, Cannibal Corpse, Emperor

9. Ce formatie de afara vi se pare overrated? Dar underrated?

Csaki: Un exemplu de trupa, pe care tot timpul am considerat-o subestimata este Voivod, nu ocupa pozitia care ar merita-o. Overrated categoric Dream Theater, oricine vrea sa se dea mai intelectual automat se declara fanul lor, dar daca intrebi de Fates Warning, Queensryche, Psychotic Waltz, King Crimson sau Rush, brusc se dau batuti, parca nu prea mai stiu ce e aia progresiv. :)

10. La ce concert din tara v-ati simtit cel mai bine?

Csaki: Ca fan am ramas impresionat de Marduk (ambele concerte din Cluj) si Anathema la Artmania. Ca muzician am multe amintiri frumoase. Fiecare concert are o poveste aparte si niste amintiri frumoase (sunt si cateva care as vrea sau am vrea sa le uitam, dar in numar nesemnificativ) Si cum suntem o trupa cu o medie de 10 concerte pe an (maxim 2 concerte pe an in acelasi oras), cutia cu amintiri tot timpul e deschisa pentru noi aventuri.

Pentru Metalhead Meeting, unde vor fi prezenti si cei de la Marchosias, abonamentele sunt disponibile in vanzare pe www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro, www.bilete.ro si in retelele IaBilet, Eventim, Myticket si Bilete.ro - Diverta, Mag Vodafone, Orange, Germanos, Domo, Carturesti, Humanitas, Sala Palatului, oficiile Posta Romana - dar si in reteaua fizica iaBilet (Muzica, Senia, Perfect Tour, IQBOX, terminalele Zebra Pay)



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: