Invictus - cronica albumului de debut

de Cristi Nedelcu

Invictus - cronica albumului de debut


Vinerea aceasta, 27 Martie, cei de la Invictus isi lanseaza albumul de debut. Ma numar printre fericitii care a reusit sa asculte albumul tinerei trupe inainte de lansarea oficiala si de aceea m-am gandit sa scriu o recenzie inainte de concert, pentru ca cei interesati sa stie la ce sa se astepte.

Intai de toate cei de la Invictus abordeaza ca stil muzical un heavy cu influente de symphonic spre power metal. Piesa ce deschide albumul, intitulata 'Descent', este un intro de factura electronica. De fapt, influente electronice sunt destul de recurente pe acest album.

Piesa care da numele albumului, 'Invictus' are doua puncte forte din punctul meu de vedere: Tobele, care pur si simplu imi plac, si in primul rand clapele care trec foarte natural de la acorduri electro la sunetul caracterstic lui Holopainen sau chiar al lui Mustis pe alocuri.

'Conquer' incepe intr-o maniera electronica, dupa care intra tobele, clar din nou un punct forte. Cred ca ar fi trebuit 'mai multa chitara' totusi.

La 'War Horse' apar pe fundal si ceea ce ar parea sa fie o vioara si un violoncel. Sanziana isi pune in valoare vocea care se potriveste foarte bine cu instrumentalul intregii piese.

Poze Poze pentru articole - invictus

Cu 'Turn the Tide' Stefan si a lui chitara preiau prim-planul instrumental care este completat de pedala dubla. Din punctul meu de vedere una dintre cele mai bune piese de pe album.

'Sorrow of the Forsaken' e genul de piesa care nu trebuie sa lipseasca de pe un album heavy-power. Raportata la clape si la chitara, o piesa lenta, dar cu un sunet 'plin', dat de tobe si de voce.

'Unchain the Beast' face exact ceea ce spune titlul. Riff-urile, tobele si 'hey-urile' de pe fundal te trimit cu gandul spre o batalie epica.

'Fallen Angel' este o piesa cu adevarat de factura symphonic metal, care totusi dupa parerea mea ar fi trebuit sa fie o idee mai lunga. Arata insa clar potentialul instrumentalistilor.

'Black Widow' este o piesa rapida, dinamica, de la tobe si chitara pana la voce. Un ritm catchy care devine rapid un veritabil earworm. Clar o alta piesa de baza a albumului.

'Revolution', este piesa ce inchide albumul, fiind o alegere foarte inspirata. Incepe intr-o maniera folk metal dar in scurt timp devine agresiva pastrandu-si totusi melodicitatea. Are un scurt interludiu instrumental care aduce aminte de Ensiferum, iar finalul este foarte dinamic.

Per total un album in care tobele mi-au atras cel mai mult atentia. De asemenea cred ca exista mult potential din partea chitaristilor, si ar fi trebuit pe alocuri sa isi faca mai mult simtita prezenta. Ca piese remarc Turn the Tide, Black Widow si Revolution. Pentru un prim material discografic, Invictus arata ca au ce le trebuie pentru a se impune pe scena metal din tara.

Un album pe care l-as nota cu 8 pentru underground-ul romanesc.


Nu uitati ca vineri, 27 Marite, Invicuts lanseaza oficial albumul in club Fabrica. Event Facebook



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: