Kurt Cobain: Montage of Heck in premiera in Romania la TIFF 2015

de Cristi Nedelcu

Kurt Cobain: Montage of Heck in premiera in Romania la TIFF 2015


Unul dintre cele mai asteptate documentare ale anului, Kurt Cobain: Montage of Heck, in regia lui Brett Morgan, primul film despre celebrul lider al trupei Nirvana realizat cu cooperarea familiei sale, va fi proiectat in premiera in Romania sambata, 30 mai, incepand cu ora 21.45, la Castelul Banffy de la Bontida, in prima seara de Weekend la Castel.

David Fear de la Rolling Stone a descris filmul ca fiind o „experienta nefiltrata a lui Kurt”, accentuand faptul ca el este portretizat „nu ca un purtator de cuvant al unei generatii”, ci ca un „om, un sot, un tata’”. Filmul a fost ideea vaduvei lui Kurt Cobain, Courtney Love, care a pus la dispozitia echipei jurnale, fotografii, inregistrari personale, cantece nelansate, filmulete de familie si caiete cu versuri.

De asemenea, Frances Bean Cobain, unicul copil al lui Kurt Cobain, este co-producatorul executiv al documentarului care a avut premiera mondiala la inceputul anului, la Festivalul de la Sundance. Kurt Cobain: Montage of Heck urmareste evolutia legendarului muzician inca din copilarie pana la declin, trecand prin intreaga istorie a formatiei Nirvana. Denis Harvey de la Variety scria ca filmul „dezvaluie magnetismul unui lider zbuciumat, care atragea adulatie fanatica, dar cu care suspectam ca nu era tocmai usor de trait”.

Dupa premiera mondiala a documentarului, regizorul Brett Morgan a declarat ca va urma o lansare a unui album care va contine inregistrari personale ale lui Kurt Cobain, precum si piese care nu au fost niciodata lansate.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: