La o discutie cu Invictus inainte de lansarea albumului - interviu

de Cristi Nedelcu

La o discutie cu Invictus inainte de lansarea albumului - interviu


Invictus vor avea lansare de album Vinerea aceasta, 27 Martie, in Fabrica. Un album a carei recenzie o puteti citi AICI. Mai jos aveti un interviu cu tanara trupa.

1. Intai de toate salutari din partea Metalhead. De ce 'Invictus'? Are strict legatura cu termenul din latina?

Salut! Ne bucura curiozitatea voastra. Mai mult decat traducerea termenului din latina, care inseamna "neinvins", am ales numele si datorita poemului cu acelasi nume scris de William Ernest Henley. Acesta exprima rebeliune, putere, nesupunere, stari care pe noi de caracterizeaza. Suntem cu totii de parere ca oamenii ar trebui sa fie puternici si liberi, iar acesta este si mesajul pe care ne dorim sa il transmitem, prin intermediul versurilor noastre.

2. Spuneti-ne ceva despre voi ca formatie, cum v-ati infiintat, cum ati ajuns la actualul line-up si asa mai departe si ce background muzical aveti.

Am infiintat oficial formatia in toamna anului trecut. Costi Dominteanu(clape), cu care am cantat in trupa Scarlet Moon, Sanziana Niculae, pe care o cunoasteti de la Vocea Romaniei si eu (Stefan Beres-chitara) am fost primii membri ai trupei.

La inceputul lui 2015 s-au alaturat si Ian Marru (chitara), cu care am cantat tot in Scarlet Moon, Andrei “Peri “ Negescu (bas) si Alex "Gomez" Dascaloiu (tobe), pentru a completa formula finala a trupei.

Fiecare dintre noi are o experienta vasta in muzica.

Sanziana

Este recunoscuta pentru vocea ei. O intamplare amuzanta face ca tonalitatea vocii ei sa fie confundata cu a Shakirei, iar aceasta a inclus-o pe unul dintre dvd-urile sale live. A inceput sa cante la varsta de 5 ani. Prima piesa pe care a cantat-o a fost ‘’Blestem’’, de Maria Tanase. A participat la diferite concursuri in tara (‘’Ti Amo’’- Onesti, preselectie ‘’Eurovision Junior’’, ‘’Festivalul de Jazz de la Sibiu’’, "X Factor", ‘’Vocea Romaniei’’) dar si in Bulgaria (Festivalul de la Petrich).

Gomez

Are un background foarte bogat si a cantat in trupe cunoscute ca: Tiarra, Inopia, Silver Bullet, Apotheoses, An Theos, Gothic, Icon of Sin, R.U.S.T, Lucian Viziru & Dark Town, Robert Turcescu & Casa Presei.

Ian Marru

A pornit la drum cu un proiect Melodic Death cu influente de Brutal, Black si Viking Metal. Stilul de compozitie este unul atipic, avand riffuri complexe, multe masuri compuse si evident growl. Se regaseste cu usurinta in stiluri de compozitii precum ale lui Chuck Schuldiner (Death), Jari Maenpaa (Ensiferum, Wintersun) si Negura Bunget de pana la ruptura.

Peri

Canta de 10 ani la chitara, a inceput cu trupa Dogma – alternativ, a trecut la bas acum 6 ani. Dupa care a cantat cu trupa Razna si cu Pawn – Punk, in Danemarca.

Costi

A terminat liceul de muzica si a compus numeroase piese in studiouri cunoscute din Bucuresti. Este la sectia de compozitie a Conservatorului si colaboreaza cu artisti consacrati.

Stefan

Cant la chitara inca de mic si am mai colaborat cu diverse trupe de Melodic, dar si de coveruri.

3. De ce ati optat pentru symphonic/power metal?

Avand doi dintre membri fondatori la conservator, muzica clasica ne influenteaza foarte mult stilul, deci partea de symphonic a venit mai mult decat natural. Elementele de power/heavy se combina foarte bine cu aceste elemente si vin din pasiunea pentru tematica genului power. Im mod evident si trupele pe care le ascultam isi pun amprenta asupra stilului nostru.

4. Cine se afla in spatele procesului de creatie muzicala? Dar lirica?

Atat pe partea muzicala, cat si pe cea lirica facem eforturi sustinute pentru a crea ceva nou. Este o munca de echipa in primul rand, sustinuta de pasiune. Partile instrumentale au fost compuse de catre Costi Dominteanu si de mine, iar de partea lirica s-au ocupat prietenii nostrii Adina Nelu si Christian Ilie.

5. Cu cine ati colaborat pentru inregistrarea si mixarea albumului?

Pe cat de meticulos acest proces, pe atat de benefic. Albumul a fost inregistrat si mixat de prietenii nostri de la SoundCore Studio Constanta, de catre Dennis Edward Mustafa. Partea de master a fost realizata de Alexandru Truta de la Rolla7 Productions. Le multumim pe aceasta cale tuturor celor implicati.

6. Ce formatii v-au inspirat si influentat pe voi ca trupa?

Fiecare dintre noi a crescut cu una sau mai multe trupe preferate. Ai crede ca in momentul in care aduni oameni pasionati de acelasi gen, gusturile lor muzicale sunt cam la fel. Ei bine, as zice ca din contra. Astfel, sound-ul trupei a fost influentat de trupe care abordeaza diverse stiluri de metal, cum ar fi: Nightwish, Sabaton, Rammstein, Manowar si Within Temptation. Fiecare dintre noi si-a adus contributia in mai mica sau mai mare masura.

7. Mai aveti si alte proiecte muzicale in cadrul carora activati?

Sanziana in paralel cu proiectul Invictus, a semnat contract cu Marius Moga si lucreza cu echipa DeMoga.

Costi este la sectia de compozitie a Conservatorului si colaboreaza cu artisti consacrati.

Gomez colaboreaza si cu R.U.S.T. si Icon of Sin

8. Ce planuri de viitor aveti? Concerte in tara, videoclipuri, colaborari mai speciale?

Se anunta a fi un an pe cat de interesant, pe atat de greu. Ne-am propus sa realizam un turneu de promovare al albumului in tara si intentionam sa-l pornim cat mai curand. Lucram deja la conceptul unui prim videoclip si urmeaza sa-l implementam imediat dupa lansare. La capitolul colaborari mai speciale, avem cateva proiecte care ne bucura, insa preferam sa le anuntam odata cu concretizarea lor, in perioada imediat urmatoare.

9. La ce sa ne asteptam Vineri in Fabrica? In afara de trupele din deschidere, aveti invitati speciali?

Cu siguranta cei prezenti se vor simti foarte bine. Ne recomanda in primul rand stilul, putin aparte, pe care il urmam. Concertul va fi unul de proportii, show –ul live ne recomanda si ne onoreaza in acelasi timp. Ne-am pregatit foarte bine pentru aceasta lansare si o vom face cu stil. Vom canta albumul de debut in intregime, insa am pregatit si cateva surprize.

10. O intrebare pe care o adresez tuturor artistilor. Ce formatii sau albume recent lansate v-au atras atentia in ultimul timp?

Albumul "Heroes", lansat de catre Sabaton anul trecut e in top, iar ca si trupe, am fost impresionati de Battle Beast, pe care am avut placerea sa ii vedem impreuna cu Sabaton la inceputul anului.

11. Un ultim gand pentru fanii Invictus si cititorii Metalhead?

Nu obisnuim sa facem promisiuni, insa de asta stim sigur ca ne vom tine. Va asteptam in numar cat mai mare la debut, va fi un concert epic ! Stim ca veti auzi din ce in ce mai des de noi.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: