Lansare disc aniversar ''Enter The Void" + videoclip ''The Velvet Suit''

de Cristi Nedelcu

Lansare disc aniversar ''Enter The Void


Methadone Skies lanseaza discul aniversar ''Enter The Void" precum si un videoclip nou pentru piesa ''The Velvet Suit''.

Methadone Skies este o formatie independenta de rock psihedelic din Timisoara. Activa din 2009, trupa a lansat in total 5 albume pana in momentul de fata. Fiecare dintre acestea impartaseste propria sa directie muzicala, cel mai des explorand teritorii sonice apartinand de stoner rock, post-rock, doom metal si/sau rock progresiv. Nu si-au impus niciodata limite, astfel incat fiecare material a devenit suma diferitelor influente muzicale si a constantelor exploratii sonice.

In 2020, Methadone Skies a remasterizat primul album, Enter the Void, lansat initial in anul 2012. Din moment ce aniversarea de 10 ani se apropia, a devenit o ocazie buna pentru a-l oferi publicului si in varianta de vinil. In aceeasi perioada formatia a redescoperit piesa “The Velvet Suit”, cantata de multe ori live in anul lansarii materialului de debut, dar ramasa neinregistrata pana in 2022. Impreuna cu Supersomnic Records a fost presata o editie limitata de 300 de copii, dublu vinil pe culoare alba. Cu aceasta ocazie, albumul va putea fi achizitionat si in varianta de caseta, limitata la 40 de copii. Pre-comenzile vor incepe in data de 3 martie, urmand a fi livrate incepand cu data de 14 aprilie.

Bandcamp-ul formatiei il regasiti aici.

Un videoclip animat a fost creat pentru “The Velvet Suit” de catre Alexandra Dragu si Flavius Retea.

Despre varianta de vinil a albumului Enter the Void, formatia a mentionat:

Enter the Void este primul nostru album si un favorit al fanilor. Cand l-am remasterizat in 2020, a fost relansat doar pe CD, deoarece am ales sa ne focusam pe Retrofuture Caveman, lansat in 2021. Mai multe persoane ne-au intrebat daca avem in plan sa il presam pe vinil, iar si noi am simtit ca merita sa fie ascultat si in acest format. Din moment ce se apropia aniversarea de 10 ani, am avut diverse discutii cum sa procedam. Intr-un final, am ales sa colaboram cu Supersomnic pentru a-l scoate impreuna intr-o versiune limitata, pe vinil alb. Intre timp, ascultasem piesa “The Velvet Suit”, care a ramas neinregistrata pana acum si am decis sa o includem pe album. Din pacate, nu am reusit sa primim discurile in timp util pentru aniversare, din cauza timpilor de asteptare foarte lungi la presele de viniluri. Totusi, lasand aceasta mica inconvenienta la o parte, ne bucuram sa il avem, intr-un final, in acest format, dar si pe caseta.

Despre piesa bonus pentru editia de vinil si caseta, formatia a mentionat:

“The Velvet Suit” a fost o piesa finalizata chiar dupa ce am terminat inregistrarile pentru Enter the Void, in 2011. Am cantat-o la concertele din 2012, dar in anii urmatori nu am mai revenit la ea. Norocul nostru a fost ca prietenii nostrii de la Robust Fest din Kiev au lansat varianta live pe o caseta, impreuna cu restul concertului ce l-am tinut in acelasi an la festival. Am folosit acea versiune ca baza pentru varianta finala, fara a mai modifica mare lucru la ea. E o piesa intensa, avand in principal riff-uri si doar vreo doua momente mai melodice. Live este destul de antrenanta, am cantat-o anul trecut la concerte si ne place mult cum a iesit si inregistrata.

Mai jos puteti urmari noul videoclip.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: