Lansarea volumului 'The Final Lockdown' a adunat reprezentanti de seama ai metalului romanesc din Capitala Moldovei

de Cristi Nedelcu

Lansarea volumului 'The Final Lockdown' a adunat reprezentanti de seama ai metalului romanesc din Capitala Moldovei


Primul jurnal colectiv al pandemiei, 'The Final Lockdown', a fost lansat intr-o atmosfera rock si in prezenta unor reprezentanti de seama din metalul romanesc, opera si sport.

Poze Poze pentru articole - Lansare

Evenimentul a avut loc joi, 2 septembrie, de la ora 19:00, la libraria Carturesti Palas Mall Iasi.

Cartea publicata la Evrika Publishing de Cristi I. Popescu reuneste 16 interviuri de colectie, care restituie prin dialog perioada de captivitate a miscarii rock din Romania, din timpul lockdown-ului cauzat de pandemia de coronavirus.

Poze Poze pentru articole - Lansare

'ROCK IN STARE DE URGENTA – #PodcastDinIzolare' a aparut in aprilie 2020 ca un proiect media independent, menit sa surprinda comunitatea creatorilor romani in plina realitate a izolarii. 'Desi formatul anunta, initial, doar un podcast, ulterior am simtit nevoia ca interviurile filmate si difuzate partial sa se regaseasca integral si intr-o carte. "The Final Lockdown" intregeste, astfel, tabloul dialogurilor purtate in carantina precum un puzzle urias, care ofera o noua dimensiune sperantei generale ca, in curand, creatorii vor reveni pe scena', a declarat autorul.

Poze Poze pentru articole - Lansare

'Rolul cel mai important al cartii este de fereastra catre orizontul artistilor din Romania. Interviurile sunt ca niste mici romane ancorate in realitatea perioadei ciudate si tulburi a pandemiei. Cartea asta ar trebui sa ajunga la prietenii vostri, la cei care pot si trebuie sa vada lumea artistilor dincolo de aparente', a mentionat Florin Tibu 'Crivat', cantautor al trupei BUCOVINA, unul dintre invitatii speciali ai ceremoniei de lansare a cartii.

Poze Poze pentru articole - Lansare

Manuel Giugula, dirijor al Corului Operei Nationale Romane din Iasi, a spus despre autorul Cristi I. Popescu ca este 'alaturi de scena romaneasca, de muzica, este intruchiparea cuvantului prietenie': 'Pandemia ne-a facut cel mai mult sa suferim pe noi, cei din mediul artistic. Fara public, meseria noastra devine inutila. Spectacolele online nu au acelasi farmec. Il felicit pe Cristi pentru ca a avut bunavointa si rabdarea de a vorbi cu atatia artisti si a dat dovada de o latura psihologica de care toti avem nevoie. Cel mai bun psiholog este prietenul care iti sta alaturi', a declarat Giugula.

Referindu-se la volumul 'The Final Lockdown', Laurentiu Mandu, jurnalist si pilot de raliu, a punctat ca este o modalitate foarte buna pentru public de a vedea lumea artistilor dincolo de scena. 'Asta este important pentru multi. il felicit pe Cristi pentru idee si astept sa vad ce va mai publica', a conchis Mandu.

Poze Poze pentru articole - Lansare

'Pandemia m-a ajutat sa inteleg ce este important pentru mine in viata. Am trecut cu greu peste izolare. Aceste interviuri m-au conectat la realitatea altora, m-au facut sa inteleg si ce simt alti oameni intr-o situatie similara. Am inteles experienta personala a unor oameni pe care ii admir', a declarat Vlad Raducanu, pilot de raliu, un alt invitat special al ceremoniei de lansare a cartii 'The Final Lockdown'.

Poze Poze pentru articole - Lansare



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: