Legendele legendarilor Pentakill

de Cristi Nedelcu

Legendele legendarilor Pentakill


#8 septembrie. In asteptarea noului capitol din povestea Pentakill!

Continuam cu un nou material dedicat Pentakill, poate cel mai important de pana acum, pentru ca vom discuta putin despre discografia formatiei.

Pentru a face acest lucru va trebui sa ne uitam la ce inseamna Pentakill pentru fani. Incepem prin a spune ca au ajuns pe prima pozitie in iTunes Metal si Hard Rock, precum si in Top 10 Billboard Hard Rock Album Chart, dar si in Top 40 Billboart Charts.

In mediul online, Pentakill a adunat 135MM vizualizari pe YouTube, 90MM de streamuri pe Spotify, clipul 'Mortal Reminder' are 49MM de streamuri si au avut peste 3 milioane de vizualizari ale clipului in primele 24 de ore de la lansare.

Popularitatea formatiei atat printre fanii League of Legends, cat si pentru fanii metalului este sustinuta de aceste cifre. Si cum era de asteptat, muzica Pentakill s-a concretizat in lansarea a doua materiale discografice.

Poze Poze pentru articole - albume

Smite and Ignite

Primul este Smite and Ignite lansat in 2014, anul in care a luat practic nastere formatia. Un album de 8 piese dintre care 3 sunt instrumentale, ce totalizeaza putin peste 30 de minute.

Un material in care predominant este power metal, dar in care se simt si alte genuri, bineinteles al doilea cel mai prezent fiind symphonic metalul. Dar pe alocuri, pentru o ureche atenta si formata cu subgenurile metalului, poti distinge influente de industrial, electro sau de core.

Din punct de vedere al coeziunii muzicale, Smite and Ignite are cam tot ce ii trebuie unui disc de power metal, in piese fiind usor de observat influentele artistilor reali care stau in spatele muzicii Pentakill.

Poze Poze pentru articole - albume

Grasp of the Undaying

Al doilea album Grasp of the Undaying a fost oferit fanilor in 2017. Fata de precedentul acesta numara 10 piese dintre care doar cea de final, Blade of the Ruined King este instrumentala. In plus, acesta aduna peste 45 de minute de muzica, lucru ce era de asteptat daca ne raportam la succesul pe care l-a avut materialul de debut.

Grasp of the Undaying se pastreaza oarecum pe linia muzicala pornita de Smite and Ignite, poate o idee mai agresiv pe alocuri, cu elemente de thrash, cu o pedala dubla mai prezenta, dar si cu elemente de cor care pastreaza directia de power/symphonic.

Nu poti compara muzica celor de la Pentakill cu muzica altor formatii, poate pentru ca artistii porvin din medii muzicale diferite si aducand fiecare propriile influente, rezultatul are o omogenitate unica.

Ce putem sa spunem altceva decat ca asteptam cu interes lansarea noului album!



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: