Leto - O vara rock'n'roll: scena undergound sovietica vine pe marile ecrane din Romania

de Cristi Nedelcu

Leto - O vara rock'n'roll: scena undergound sovietica vine pe marile ecrane din Romania


Leto - O vara rock'n'roll, filmul-eveniment al controversatului regizor rus Kirill Serebrennikov, va fi distribuit in cinematografele din Romania in 12 aprilie. Lansarea va fi precedata de avanpremiere la Cluj (4 aprilie, Cinema Victoria, in cadrul Cinemateca TIFF, urmata de petrecere in Flying Circus) si Timisoara (5 aprilie, Reflektor).

Avanpremierele si evenimentele continua la Bucuresti dupa cum urmeaza:

Davay Disco - Russian Nostalgia Party. Ce muzica asculta tineretul din Est si Vest in anii '70-'90? – DJ Revi&Kosmo (7 aprilie, Apollo 111);

Avanpremiera Leto - O vara rock'n'roll, urmata de o discutie cu scriitorul Vasile Ernu si realizatorul TV Doru Ionescu despre muzica underground in comunism (8 aprilie, Cinema Elvire Popesco)

Leto - O vara rock'n'roll - Tribut Toi & Naumenko (9 aprilie, Londohome).

Detalii pe pagina de Facebook Transilvania Film.

Biografie a legendarei trupe Kino expusa cu forta si entuziasm, Leto - O vara rock'n'roll vorbeste despre protest, libertate si rezistenta prin muzica. Un mix poetic de dragoste si tinerete, filmul evoca parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii '80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizand astfel un portret de exceptie al scenei rock underground din Leningradul acelor ani. Distributia ii mai include pe Irina Starshenbaum, Roman Bilyk, Anton Adasinsky.

Pelicula a avut premiera anul trecut la Cannes, unde a luat premiul pentru cea mai buna coloana sonora. Kirill Serebrennikov a castigat recent trofeul Nika pentru cel mai bun regizor in cadrul galei premiilor Academiei Ruse de Film, unde Teo Yoo a fost declarat "Descoperirea anului".

Trailer:


Kirill Serebrennikov este considerat unul dintre cei mai talentati regizori de teatru si film din Rusia. Acesta s-a facut remarcat in 2008 cu Yuri's Day, triplu premiat la Locarno. In 2012 a fost prezent in competitie la Venetia cu Betrayal, iar in 2016, (M)ucenicul a fost selectat in competitia Un Certain Regard la Cannes.

Kirill Serebrennikov a fost retinut la Sankt Petersburg in august 2017, in timp ce filma Leto - O vara rock'n'roll, fiind acuzat de deturnare de fonduri si nevoit sa faca montajul filmului din arestul la domiciliu. Comunitatea artistica internationala a reactionat, acuzand autoritatile ruse ca urmaresc sanctionarea persoanelor critice la adresa regimului Putin.

Leto - O vara rock'n'roll este distribuit in Romania de Transilvania Film.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: