Marea Britanie ar putea ramane fara organizatori de evenimente daca guvernul nu le ofera ajutor

de Cristi Nedelcu

Marea Britanie ar putea ramane fara organizatori de evenimente daca guvernul nu le ofera ajutor


Asociatia Festivalurilor Independente din Regatul Unit al Marii Britaniei si Irlandei de Nord a declarat ca peste 90% dintre organizatorii de festivaluri ar putea sa intre in faliment din cauza cererilor de refund ca urmare a anularii evenimentelor din aceasta vara.

Asociatia doreste ca guvernul britanic sa ia o serie de masuri clare, care sa ii ajute pe acestia, in cazu contrar, aproximativ 92% din organizatorii de festivaluir din Marea Britanie ar putea disparea de pe piata. Totalul de refunduri pe care ar trebui sa il returneze este in jurul a 800 de milioane de lire.

In plus, pentru fiecare festival anulat vara aceasta, organizatorii au pierdut in medie deja 375.000 de lire. Asociatia cere un raspuns de la guvern cu privire la perioada in care astfel de evenimente se vor relu. Iata ce a declarat Paul Reed, CEO-ul Asociatiei Festivalurilor Independente: "The government has not taken meaningful action to protect our sector. This is not a temporary shutdown of business – it is an entire year of income and trade wiped out. If support is not offered throughout the autumn, then the sector will face widespread job losses that will seriously inhibit its ability to deliver events in 2021."

Ramane de vazut ce masuri vor lua autoritatile din Marea Britanie dar si guvernele altor tari, situatia fiind similara in cazul organizatorilor de evenimente de pretutindeni.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: