Melting Dice lanseaza un nou single astazi la club Control

de Cristi Nedelcu

Melting Dice lanseaza un nou single astazi la club Control


Astazi, Melting Dice revin in concert la club Control si lanseaza un nou cantec - ‚Cuprins’. Piesa este un experiment stilistic ce se va continua in lunile urmatoare cu remake-uri electronice ale unor piese mai vechi ale trupei.

"Un strigat de ajutor pentru toata vina pe care ajungem sa o simtim fara rost, fara sa fie utila cuiva sau sa repare ceva. ‚Cuprins’ este utima pagina a unei carti terminate si de care nu te poti inca desprinde", declara Bogdan Cotirta, solistul Melting Dice.

Piesa este scrisa de Bogdan Cotirta, productia muzicala si video e semnata de Cristian Paros, mixul si masterul de Dan Georgescu.

Astazi, pe 6 decembrie, Melting Dice urca din nou pe scena de la Control. Concertul va incepe la ora 21:00, iar biletele se achizitioneaza la intrarea in club, in seara evenimentului.

Muzica Melting Dice poate fi numita rock alternativ, dar nu e doar atat; timbrul vocal si interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce intr-o zona grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, in timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitara suna modern, abraziv, completand fundamentul oferit de versurile enigmatice.

In 2017 trupa a lansat albumul de debut ”Cord Cablu Creier” printr-un turneu national de promovare. Materialul contine zece piese, compozitii proprii ale trupei, compuse in perioada 2014 - 2016. Inregstrarile s-au facut in studioul propriu, iar partea de mix, master si productie s-a realizat la Firstline Studio in Italia, producator fiind Alex Marton, cel care semneaza si productia discurilor Robin and the Backstabbers. Firul rosu care leaga cele zece piese de pe album este dat de lupta interna dintre pasiune si ratiune. Versurile vorbesc despre experientele traite pana la acest moment de catre cei patru membri, dar si despre cele mai simple lucruri pe care le vad in jur si ii inspira, indiferent ca este vorba despre un tata si o fiica ce mananaca impreuna o inghetata sau despre un bunic ce mestereste la prima lui masina in fata blocului.

Cel de-al doilea material de studio, EP-ul „Mat deschis” a fost lansat la sfarsitul anului 2020 si este un material muzical de tranzitie intre sound-ul de pe primul album si cel la care se lucreaza in prezent, intre componenta initiala a trupei si formula de azi, un material necesar in procesul de maturizare al formatiei.

Melting Dice inseamna:

Bogdan Cotirta (voce, chitara)
Cristi Paros (clape)
Freddy Paros (bas)
Sorin Ghinita (tobe)



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: