Metal Gates, un festival care promite!

de Cristi Nedelcu

Metal Gates, un festival care promite!


Dupa mai bine de o saptamna de la prima zi de Metal Gates Festival apuc sa scriu cateva randuri despre unul dintre cele mai de suflet evenimente la care am fost martor.

Sa faci 3 zile de festival cu vreo 20 de formatii prezente, toate pe aceeasi scena, de unul singur aproape, pentru ca asta a facut Mihu, inseamna mai mult decat daruire.

Prima editie de Metal Gates, din perspectiva unui fan Doom - Gothic - Melodic si al niselor aferente a fost un adevarat regal. Formatii care au venit pentru prima oara in Romania sau care s-au reintors cu drag dupa ani de zile au tinut publicul in fata scenei din Quantic in medie 8 ore pe zi.

Poze Poze pentru articole - Metal Gates

Din punctul meu de vedere, Metal Gates a fost un festival intim mai ales pentru ca cei care au ales sa isi petreaca weekend-ul trecut in Quantic au facut-o pentru ca erau cu adevarat fani ai genurilor sau ai formatiilor care au urcat pe scena.

Eu personal am avut doua-trei formatii favorite in fiecare seara, iar punctul culminant a reprezentat prestatia celor de la Swallow The Sun pe care nu am reusit sa-i prind la Artmania, acum vreo 10 ani daca nu ma insel, ultima oara cand au ajuns pe meleagurile noastre.

Primordial s-au ridicat si ei la asteptarile publicului, cu acelasi Alan 'Nemtheanga' foarte teatral, cu nelipsita-i sticla de vin rosu pe riser-ul de tobe.

Saturnus la randul lor s-au reconectat cu publicul romanesc, danezii fiind de fiecare data primiti cu bratele deschise de acesta.

In orice caz, pe partea de muzica, interpretare, sunt de parere ca nu prea poti sa 'povestesti' ce a fost, pentru ca in mare parte muzica de la Metal Gates trebuie simtita, trebuie sa fii in public ca sa rezonezi cu ea, pentru ca sunt convins ca fiecare spectator a rezonat in mod diferit cu fiecare artist si cu fiecare piesa in parte. E ca si cum ai incerca sa povestesti o opera a genului liric, poate intr-un fel iese ceva, dar cu siguranta nu face cinste autorului.

Ca idee, am vazut in public oameni care dadeau din cap, oameni care plangeau sau care pareau pierduti in propria-i fiinta, iar toate ipostazele pe aceeasi piesa.

In schimb, despre atmosfera generala e cu totul si cu totul alta poveste. In timpul change over-urilor artistii stateau la bere cu spectatorii, iar aici ma refer la absolut toti artistii, de la cei care deschideau ziua pana la headlineri sau la cei care inchideau noaptea. Multi au ajuns la afterparty-ul din Encore dupa concert, toti au facut poze cu fanii, au ciocnit o bere sau un shot.

Poze Poze pentru articole - Metal Gates

Au venit oameni din toata tara, dar si din strainatate. Mi-am reintalnit prieteni si amici din Iasi, Galati, Brasov, Sibiu, Timisoara si asa mai departe.

Metal Gates are potential si a aratat acest lucru la aceasta prima editie. Urmatoarea editie a fost deja anuntata si va avea loc intre 16 si 18 Noiembrie 2018 tot in Quantic. Daca ati ratat editia inaugurala, nu mai faceti aceeasi greseala anul viitor.

Foto Credits: DieRatte Photography



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: