Metalstep, o noua evolutie a muzicii metal?

de Buvnitz

Metalstep, o noua evolutie a muzicii metal?


Ati putea sa va intrebati de ce mosh piturile au devenit un fenomen destul de frecvent la festivalurile EDM. Raspunsul este muzica dubstep.

In teorie, dubstep-ul se apropie din ce in ce mai mult catre sunetul heavy metal - ocazional referit drept metalstep -precum JDEVIL, proiectul DJ produs de solistul Jonathan Davis (Korn) sau Mixhell, un DJ duo unde il gasim pe celebrul tobosar Igor Cavalera.

Bassnectar, pe numele sau Lorin Ashton, odata membru al unei formatie death metal, a trecut la muzica electro si crede ca este un pas destul de logic.

'De 10 ani vad cum toti prietenii mei incep sa devina interesati de muzica electronica...insa vor ceva pe partea rock, heavy. Din punctul meu de vedere pare o progresie naturala.' declara acesta.

'Muzica death metal inseamna intensitate, volum, tempo, o abordare violenta.'

Bassnectar este un veteran in scena EDM, deja cap de afis la festivaluri precum Veld, Camp Bisco sau Lightning in a Bottle.

'Am inceput sa lucrez in aceasta scena de peste 10 ani, perioada in care acest gen de muzica era inexistent. Acum este construit, este un loc de joaca.'




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: