Methadone Skies ofera detalii despre viitorul material, 'Retrofuture Caveman'

de Cristi Nedelcu

Methadone Skies ofera detalii despre viitorul material, 'Retrofuture Caveman'


Methadone Skies este o formatie independenta de rock psihedelic din Timisoara. Activa din 2009, ea a lansat un total de 4 albume pana in momentul de fata.

Fiecare impartaseste propria sa directie muzicala, cel mai des explorand teritorii sonice apartinand de stoner rock, post-rock, doom metal si/sau rock progresiv. Nu au fost impuse niciodata limite, astfel incat fiecare material a devenit suma diferitelor influente muzicale si a constantelor exploratii sonice.

Trupa a facut un pas semnificativ inainte in evolutia sa prin Different Layers of Fear (lansat in 2019), dezvoltandu-se din punct de vedere muzical. Albumul a primit printre cele mai bune recenzii de la critici si fani atat autohtoni cat si internationali.

In acelasi an, formatia a inceput lucrul la o noua odisee muzicala, finisand-o la inceputul acestui an. Retrofuture Caveman va fi lansat pe 7 mai si constituie o progresie naturala de la Different Layers of Fear, continuand sa amestece in principal post-rock-ul cu doom metal. Acestor stiluri muzicale contrastante li se adauga elemente de rock progresiv, stoner si rock psihedelic, alcatuind cea mai ambitioasa si matura colectie de piese de pana acum.

Retrofuture Caveman a fost inregistrat in Timisoara la Consonance Studio de catre Edmond Karban, Cristian Popescu si Andrei Jumuga (membrii DorDeDuh si Sunset in the 12th House), apoi mixat si masterizat de catre James Plotkin. Marius Muntean (membru The Thirteenth Sun si Black Water) a adaugat clape, iar grafica a fost realizata de catre Mihai Manescu (aka Obsidian Nibs). Albumul va fi disponibil in format digital, vinil gatefold, CD si caseta.

‘Infected by Friendship’ este primul single, lansat pe 15 martie, reprezentand partea mai melodica a albumului. Este una dintre cele mai directe si inaltatoare piese din catalogul formatiei. Videoclipul suprearealist al piesei a fost filmat si editat de catre tobarul Flavius Retea si Alexandra Dragu.

Methadone Skies a detaliat: “De obicei alegem o piesa mai heavy ca prim single, dar de data aceasta am vrut sa incercam ceva diferit. Ne place foarte mult cum s-a conturat ‘Infected by Friendship’, fiind mult mai linistitoare decat multe alte piese din catalogul nostru. Titlul face aluzie la pandemie, dar am vrut sa dam o intorsatura pozitiva ideei respective. Muzica a devenit mai importanta pentru oameni in aceasta perioada, asa ca speram ca atat single-ul dar si albumul sa reprezinte o escapada sonica din rutina zilnica a ascultatorului.

Lista de piese de pe Retrofuture Caveman:

1. Retrofuture Caveman

2. Infected by Friendship

3. The Enabler

4. Western Luv ‘67

5. When the Sleeper Awakens

Discografie Methadone Skies:

Enter the Void (2012) – remasterizat in 2020;

Eclectic Electric (2014)

Colosseus (2016)

Different Layers of Fear (2019)

Retrofuture Caveman (2021)

Membrii Methadone Skies:

Alexandru Wehry - chitara

Casian Stanciu - chitara, E-Bow

Mihai Guta - chitara bas

Flavius Retea – tobe, percutie, clape

Pre-sale: https://methadoneskies.bandcamp.com/album/retrofuture-caveman

Pre-save pentru platforme digitale de streaming: https://methadoneskies.hearnow.com/



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: