Monday Shadows sarbatoresc in curand 6 ani de la infiintare printr-un eveniment special ce va avea loc la Cluj Napoca

de Cristi Nedelcu

Monday Shadows sarbatoresc in curand 6 ani de la infiintare printr-un eveniment special ce va avea loc la Cluj Napoca


Monday Shadows sarbatoresc in curand 6 ani de la infiintare printr-un eveniment special ce va avea loc la Cluj Napoca. Trupa Monday Shadows a fost infiintata in anul 2017 avand in spate aceeasi dorinta ca oricare alta "trupa de garaj", si anume sa cante muzica pe care o indrageste. In scurt timp, in urma feedback-ului pozitiv venit din partea participantilor la concerte, membri trupei au luat lucrurile mult mai in serios, iar in 2021 au reusit sa lanseze primul album din cariera, NOPTI ALBE.

Genul abordat este hard rock/heavy metal, in stilul caracteristic unei umbre a unei zile de luni, de inceput de saptamana; cumva sobru dupa weekend (pentru ca s-a sfarsit distractia), dar in acelasi timp fresh pentru ca fiecare zi si fiecare saptamana e un nou start proaspat.

Line-up-ul a trecut prin mai multe stadii ajungand in zilele noastre sa fie cea mai buna formula muzicala in care se afla formatia.

La chitara trupa ii are pe Sandor Horvath alaturi de Lorant Bulgozdi. Doi impatimiti ai heavy metal-ului care aduc o energie muzicala mare prin riff-urile construite; dar in acelasi timp si multa melodie, pentru ca sunt doua firi foarte calde si prietenoase, iar asta se simte in fiecare solo si piesa construite de cei doi.

La voce trupa il are pe cel mai nou membru, in persoana lui Razvan Bobeica. Pasionat de teatru, versurile interpretate de el sunt usor de retinut si vorbesc despre viata reala sau imaginara, nopti lungi si tarzii, povesti de la bar sau intalniri cu baieti si motoare. Mesajul versurilor este, de cele mai multe ori, mascat lasand la libera alegere a publicului sa descopere adevaratul sens al lucrurilor descrise.

La chitara bass este Dan Hurgoiu. Dan este un impatimit al muzicii si un devorator al clasicului cat si a modernului, reusind sa imbine cele doua curente intr-o maniera excelenta.

La tobe, percutionistul trupei, Ovidiu Crisan. Este pasionat de percutie de mic si in fiecare zi da din el o bucatica de cunostinte asupra instrumentului celor care vor sa invete sa cante la tobe.

Partea muzicala si lirica a trupei a suferit destul de multe schimbari intr-un timp destul de scurt; initial versurile erau in limba engleza, dar de la primul album, versurile au fost scrise in limba romana. Partea muzicala a suferit si ea transformari in timp din 2017 pana in prezent, dar muzica si membri sunt in continua explorare si transformare, asa ca si albumul de debut al trupei cuprinde foarte multe influente, cum ar fi funk/disco, R'N'B, psychedelic rock sau blues.

Aceste constructii si influente se regasesc pe albumul NOPTI ALBE. Albumul cuprinde 10 piese din care doua piese instrumentale. Albumul a fost lansat pe data de 26 februarie, 2021 si se gaseste pe toate platformele online (youtube, iTunes, spotify, etc).

In 2023 trupa lucreaza la cel de al doilea album. Pe platformele de specialitate au aparut 5 piese noi si doua videoclipuri.

Din 2021 formatia MONDAY SHADOWS, prin asociatia cu acelasi nume a organizeaza in Cluj-Napoca festivalul ROCK THE CAMP.

Pe data de 10 noiembrie o sa sarbatorim 6 ani de Monday Shadows in Cluj-Napoca la Urania Palace! La acest eveniment o sa avem ca invitati pe prietenii nostri AndyGhost (Altar), Dudu Isabel (Speak Flody, Rebel Yell), Albert Manz (Konthrast) si multi altii. Intrarea la eveniment este libera.

Linkul evenimentului se gaseste aici.

Pagina fb a trupei o puteti accesa aici.

Pagina de Youtube se regaseste aici (primul album, concerte live, video).



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: