Monuments (UK) si Kalandra (NO) in deschiderea Leprous "APHELION European Tour 2023"

de Cristi Nedelcu

Monuments (UK) si Kalandra (NO) in deschiderea Leprous


Monuments (UK) este cea de-a doua trupa invitata alaturi de Kalandra (NO) sa deschida concertul din cadrul celei de-a doua editii „ARTmania Evenings”. Evenimentul este organizat sub egida ARTmania Festival pe data de 4 martie 2023 la Arenele Romane.

Leprous „APHELION European Tour 2023” un turneu de promovare a celui de-al 7-lea album al trupei.

Trupele invitate vor suplimenta si energiza atmosfera evenimentului cu ritmuri progressive metalcore/djent si pop alternativ, rock, dar si cu influente folk nordic. Leprous (NO) revin la Bucuresti ca parte a turneului de promovare a celui de-al saptelea album al trupei, „Aphelion”, mixat de Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves) si masterizat de Robin Schmidt (The 1975, Placebo).

Dupa cum ii spune si numele, „Aphelion” (punctul cel mai indepartat de Soare) reprezinta metaforic un loc retras, departe de forfota societatii. Un loc sigur in care artistul se refugiaza pentru a se ingriji de mintea si sufletul lui, pentru a face pace cu anxietatea care l-a acaparat.

„Aphelion” este un album song-by-song, asa cum declara membrii trupei, inregistrat in momente diferite si studiouri diferite,o alegere artistica care le-a adus o provocare in a gasi un sound unificator.

Intr-o lume in care genul progressive ofera publicului o varietate de optiuni, este nevoie de mult curaj si de multa personalitate pentru a aborda subiecte personale si de a deveni vulnerabil in fata publicului.

MONUMENTS (UK)

Formata in 2007, trupa de progressive metal din Marea Britanie a trecut printr-o serie de schimbari in ultimul deceniu de activitate, perfectionandu-si stilul si ducand calitatea muzicii lor la cele mai inalt standard. Pe cel de-al patrulea album de studio al trupei, „In Stasis”, grupul reuneste cele mai bune elemente ale acestui nou capitol din povestea lor. Implicarea noului vocal, Andy Cizek, arata noi valente ale grupului in ceea ce priveste scrierea pieselor.

Kalandra (NO)

Fondata in urma cu peste un deceniu, Kalandra este o trupa cu influente de folk nordic, care compune melodii eterice despre peisaje muzicale crude si ciudate.In ultimii 10 ani, trupa si-a rafinat soundul propriu, devenind o prezenta constanta a scenei norvegiene, acestia deschizand concerte pentru trupe ca Seigmen, Wardruna si Eivør. Ulterior, Kalandra a semnat cu casa de productie ByNorse Music si a lansat primul album „The Line” (2020), un album cu amestec puternic de pop alternativ si rock. Fanii serialelor vor recunoaste cu siguranta amprenta muzicala unica a celor de la Kalandra, trupa compunand doua piese pentru cunoscutul serial nordic „Beforeigners” difuzat de HBO. De asemenea, pasionatii de jocuri isi vor aduce aminte de soundtrackul seriei „Kingdom Two Crowns”.

Seria de concerte reunite sub marca „ARTmania Evenings” aduce in fata publicului trupe care s-au remarcat in ultimii 10 ani, in zona subgenurilor rock si metal (progressive, avant-garde metal, djent etc.).

Bilete se gasesc aici.

ARTmania Evenings

Pornita in 2021 ca alternativa pentru festivalul care nu a putut avea loc, ARTmania Evenings este o initiativa a organizatorilor ARTmania Festival, manifestata printr-o serie de concerte organizate pe parcursul anului, pentru a permite comunitatii rock din Romania sa ramana conectata si sa se bucure de muzica si in afara evenimentului principal din timpul verii.

Prima editie a fost organizata in perioada 23-25 iulie 2021, in club Quantic. Fanii s-au bucurat de 3 zile de concerte ale celor mai cunoscute trupe locale si activitati alternative, intr-o atmosfera ca de festival.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: