Muzica de sarbatori dauneaza grav sanatatii

de Cristi Nedelcu

Muzica de sarbatori dauneaza grav sanatatii


Nu o spunem noi, o spun oamenii de stiinta. Se pare ca muzica de sarbatori, mai ales cea specifica perioadei de Craciun, poate avea un efect destul de daunator asupra psihicului uman.

Acest lucru se intampla mai ales daca e ascultata in mod repetitiv, ajungand chiar sa fie factor de stres.

La inceput, cand efectiv ascultam pentru prima oara piesele specifice Craciunului, efectul acestora este benefic pentru psihic, insa dupa o perioada de timp acest lucru duce la plictiseala, enervare si chiar stres.

Apare un raspuns automat din partea creierului care este suprasaturat de acest tip de muzica. La munca sau in magazine, angajatii devin stresati iar productivitatea le scade, iar in malluri cumparatorii devin iritati.

Iata ce a declarat un psiholog care a studiat aceasta problema: "People working in the shops [have to tune out] Christmas music, because if they don't, it really does stop you from being able to focus on anything else...You're simply spending all of your energy trying not to hear what you're hearing."

Deci, metalul ramane in playlist si pentru Craciun.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: