Muzicieni desavarsiti alaturi de Herbie Hancock la Bucuresti!

de Buvnitz

Muzicieni desavarsiti alaturi de Herbie Hancock la Bucuresti!


Herbie Hancock, o adevarata legenda a jazz-ul modern, va urca pe scena Salii Palatului alaturi de cativa dintre cei mai apreciati muzicieni ai scenei internationale - James Genus, Lionel Loueke, Kristina Train, Trevor Lawrence Jr. si Greg Phillinganes, pentru un show de exceptie ce va avea loc pe data de 29 octombrie.

Spectacolul face parte din seria evenimentelor Fusion Nights ce vor avea loc toamna aceasta la Sala Palatului din Bucuresti.

Din componenta trupei cu care Herbie Hancock va ajunge la Bucuresti vor face parte cativa dintre artistii sai de suflet, muzicieni desavarsiti, inspirati de geniul creator al celui pe care il numesc “maestrul” Herbie: chitaristul Lionel Loueke, bassistul James Genus, tobosarul Trevor Lawrence Jr., interpreta Kristina Train si nu in ultimul rand, Greg Phillinganes, la clape. Lionel Loueke este un chitarist de origine africana extrem de apreciat pentru stilul sau, un fusion de armonii de jazz modern si inflexiuni vocale unice, fiind unul dintre chitaristii preferati ai lui Herbie Hancock.

Dupa ce a castigat o bursa de studii la Berklee College of Music, Lionel a urmat cursurile Institutului de Jazz Thelonious Monk, desavarsindu-si talentul alaturi de mentorul sau, Herbie Hancock, alaturi de care a lucrat pentru albumele “Possibilities” si “River: The Joni Letters”, lansate de Herbie in 2006 si 2007.

De altfel, acesta a declarat despre Lionel ca este „...un pictor muzical care imbina perfect sofisticare armonioasa, muzicalitate sublima, o cunoastere profunda a muzicii africane si a tehnicilor conventionale si extinse de chitara pentru a crea un sunet unic, cald si evocativ.”

Celebrul tobosar, compozitor si producator Trevor Lawrence Jr. este un muzician complet, pe a carui lista de colaborari se regasesc nume mari ale industriei muzicale internationale cum ar fi producatorul Dr. Dre, Alicia Keys, Snoop Dogg, Mariah Carey, Lionel Richie, Dizzy Gillespie, Ashanti, Jennifer Lopez, Taj Mahal, Macy Gray sau The Temptations.

James Genus, unul dintre cei mai apreciati basisti ai momentului, fiind specializat atat pe bass-ul acustic cat si pe cel electric, este un alt membru de baza al trupei care il va insoti pe Herbie la Bucuresti, in prezent putand fi vazut si in band-ul binecunoscutului show de televiziune Saturday Night Live.

Echipa lui Herbie Hancock este completata de catre o artista cu o voce impresionanta, Kristina Train, si de Greg Phillinganes, la clape, muzician descoperit de catre Stevie Wonder, care a avut pana in prezent o serie de colaborari notabile si cu artisti ca Bee Gees, Michael Jackson, Paul McCartney, Anita Baker, Eric Clapton, Donald Fagen, Aretha Franklin, Patti LaBelle, Richard Marx sau Stevie Nicks.

Toamna aceasta, Herbie Hancock isi va prezenta cel mai recent proiect, “The Imagine Project”, si in fata spectatorilor din Romania, in cadrul concertului pe care il va sustine pe 29 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro, in reteaua magazinelor Diverta, la Sala Palatului si Libraria Mihai Eminescu la urmatoarele categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 80, 120, 160, 200, 240 lei.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook