Noi artisti se implica in campania 'Pentru Stefan'

de Buvnitz

Noi artisti se implica in campania 'Pentru Stefan'


Noi artisti vin sa il sustina pe Stefan in cele cinci zile de rock alternativ-indie, hip-hop, teatru si fotografie. Unul dintre cei mai apreciati chitaristi din tara, Adi Manolovici, va interpreta intr-o maniera inedita coveruri dupa piese celebre si colinde, impreuna cu Academia de Rock Acustic, intr-un concert organizat pentru Stefan.

Si cei de la TiPtiL se vor alatura, incepand din seara aceasta, unor artisti ca the Mono Jacks, Vlase si Mosu de la ZOB, Trupa no. 13, Dekadens, Perfect Zero For Infinity, East Roots, Butch, Veritasaga, DJ Undoo, Zeppelin, sau 747. De asemenea, lunea de folk din Expirat va fi organizata pentru Stefan. Concertele vor avea loc in club Fabrica, Expirat, Elephant Pub si Woodstock Cafe, alaturi de oameni de teatru si de artisti fotografi, in cadrul campaniei “Pentru ca suntem oameni. Pentru Stefan”. Cele cinci zile de spectacole si expozitii au loc incepand de azi, in perioada 16-23 decembrie.

Suma adunata din vanzarea biletelor si a consumatiei de la bar va fi donata pentru recuperarea medicala a lui Stefan, aflat acum la terapie intensiva in urma unui accident, unul dintre oamenii care, la 27 de ani, este nelipsit din organizarea concertelor internationale si a evenimentelor de anvergura produse pana acum in Romania: Metallica, Madonna, AC/DC, Iron Maiden, Lenny Kravitz, Ozzy Osbourne, Bob Dylan, Muse, Anathema etc. Pretul unui bilet va varia intre 15 – 20 de lei.

Totodata, Stefan are nevoie de sange, pentru colectarea trombocitelor. Pot dona persoanele de sex masculin, cu grupa de sange B3 pozitiv. Recoltarea de la donatori se face in Bucuresti, Ploiesti sau Pitesti, pentru ca sangele sa poata fi transportat in timp util catre spitalul la care este Stefan. Pentru a fi programati, cei care pot dona sange sunt rugati sa trimita un mail la adresa mircea@videolink.ro. De asemenea, contul campaniei “Pentru ca suntem oameni. Pentru Stefan” este RO80BRDE426SV41719954260, deschis la BRD Titan, pe numele Pischis Constantin Bogdan. Pagina de facebook prin intermediul careia tin legatura cei care ii sunt aproape este “Pentru ca suntem oameni. Pentru Stefan” - http://www.facebook.com/event.php?eid=135321396525579&num_event_invites=0.

Deaseara (joi, 16 decembrie), pentru Stefan vor sustine concerte in club Fabrica (str 11 iunie, nr 50), The Mono Jacks si Dekadens, precedate de un two man show foarte popular deja, “Cucuienfrunte”. Infiintata la initiativa lui Doru Trascau, de la AB4, The Mono Jacks este o trupa in plina ascensiune si al carei single, “Maria”, aparut pe proaspatul album lansat, “Now in Stereo”, este deja popular printre amatorii de muzica indie – rock alternative. Primele doua single-uri, “Maria” si “Come Back Girl”, aparute pe proaspatul album lansat, “Now In Stereo”, sunt deja foarte populare si au fost pe primele locuri in topurile Radio Guerrilla.

The Mono Jacks a facut parte din line-up-ul diverselor festivaluri, ca UnderLondon, alternaTIFF, Liveland etc. si a frant corzi, bete si inimi pe scenele din Romania, in incercarea de a demonstra ca lucrurile facute din pasiune se autosustin atat timp cat exista suficienta vointa. Prestatiile live ale celor patru indie-pendenti ii recomanda ca una dintre trupele autohtone “must see” ale momentului. (myspace.com/themonojacks)

Dekadens, o trupa formata in anul 2006, a devenit, in ultimele luni, foarte apreciata pe scena rock alternative din Romania, cu ocazia lansarii ultimului lor album, “City of Paper”. O formatie cu un show live care nu dezamageste niciodata. (myspace.com/dekadens)

Seara va fi deschisa, de la ora 20:00, de “Cucuienfrunte”, un spectacol de stand-up-theatre, dupa texte de Eric Bogosian, un “two men show” cu Tudor Aaron Istodor si Radu Iacoban. Este celebru deja “fragmentul cu Superman”: “Eu cand sunt deprimat, stiti ce fac? Ma duc la SUPERMARKET. Nu stiu de ce, dar chestia asta cu SUPERMARKETU' ma face sa ma simt bine: totul e foarte curat si ordonat, au si aer conditionat. Pana la urma, numele spune tot: SUPER MARKET. E, practic, locul unde-si face SUPER MAN cumparaturile. Si exact asa ma simt si eu. Fix ca SUPER MAN.”

Vlase si Mosu de la ZOB vor sustine un jam session sambata seara (18 decembrie, ora 20:00), in Expirat (str Brezoianu 4 colt cu str Lipscani 5). Cei care vor sa cante cu ei isi pot aduce chitara, bassul sau orice instrument ii inspira, pentru ca vor putea urca pe scena, iar spectacolul este garantat (myspace.com/zobsciencefiction). Mai devreme, Sorin de la E.M.I.L. si Vlad de la Pistol Cu Capse vor canta pentru Stefan cu noul lor proiect, Perfect Zero For Infinity (emo pop-punk, myspace.com/perfectzeroforinfinity), urmati de trupa de reggae care a incheiat si petrecerea de anul acesta a echipei Stufstock, East Roots (locul 3 la Stufstock Newcomers 2010, myspace.com/eastroots).

Tot sambata, de la ora 20:00, Adi Manolovici si Academia de Rock Acustic vor canta pentru Stefan in Woodstock Cafe (str. Traian, nr. 141). Coveruri dupa piese celebre, dar si colinde vor fi interpretate intr-o maniera inedita de unul dintre cei mai apreciati chitaristi din tara, Adi Manolovici.

Una dintre cele mai bune trupe de cover-uri rock din tara, No. 13 va canta pentru Stefan luni, 20 decembrie, la Fabrica. Cu Deni, Silviu, Cristi-Americano si Kani Rusu in formula actuala, No. 13 canta de peste sapte ani si ridica sala in picioare de fiecare data cu evergreen-uri rock (no13.ro). Tot luni seara, in Fabrica vor sustine un concert pentru Stefan cei de la TiPtiL. La nici un an de la infiintare, TiPtiL a primit premiul Fundatiei pentru Tineret Buzau, in cadrul Stufstock Newcomers 2010 si a sustinut un recital la Festivalul de jazz si blues Bluzau.

Trupa a fost infiintata la initiativa lui Bujor Stoicovici (chitara bas, contrabas), cel care a pus bazele trupelor Butterflies in My Stomach, Baba Novac si Party Poopers (myspace.com/tiptil). Concertele de luni, din Fabrica, vor fi deschise, de la ora 20:00, de trupa 747 (indie pop punk/punk/rock, myspace.com/band747).

Seria de evenimente va fi incheiata de seara de hip-hop “Hades Records”, o comunitate foarte puternica de hip-hop (myspace.com/hadesrec). Veritasaga, Butch, DJ Undoo si Zeppelin sunt cativa dintre artistii care vor sustine un concert pentru Stefan joi, 23 decembrie, de la ora 21:00, in Elephant Pub, pe Gabroveni 16. Infiintata in 2001, Veritasaga a castigat foarte repede publicul hip-hop de partea sa prin lansarea primului album, "Punct si de la capat", lansat in 2003. In 2004, trupa a devenit cunoscuta in afara Bucurestiului printr-o serie impresionanta de concerte in orasele mari ale tarii. In 2007 Veritasaga lanseaza al doilea album, "Cu alti ochi" care, in continuare, face ca salile de concerte sa fie pline si in ziua de azi (myspace.com/trupaveritasaga).

Butch reprezinta un artist important in hip-hop-ul underground romanesc. Lansat in 2001, alaturi de trupa E.M.I.L., Butch realizeaza un album cu trupa Dagga, "Cum am crescut" (2006), iar ulterior alege o cariera solo. De curand, pe piata se poate gasi ultima aparitie discografica semnata Butch, cu un titlu mai mult decat sugestiv: "Fiul Risipitor" (myspace.com/fiulrisipitor).

DJ Undoo a colaborat cu alti trei DJ (Dox, Paul, FaiboX) pentru proiectul Turntable Science, primul de acest fel in Romania, devenind unul dintre cei mai importanti DJ ai acestui gen (myspace.com/djundoo).

Vernisajul cu fotografiile castigatoare si cu cele care au fost expuse vara trecuta in Vama Veche, in cadrul workshopului “Vama sub lumini de Oscar”, la Stufstock 2010, va avea loc pana in Ajunul Craciunului, in data de 24 decembrie. Isi vor prezenta lucrarile castigatorii concursurilor de fotografie de noapte, nud, portret, produs si fotoreportaj. De asemenea, vor mai vernisa: Anca Cernoschi, Cristina Tinta, Vlad Eftenie, Florin Ghioca, Radu Carnaru, Cosmin Somesan, Andrei Zincenco, Cristian Calen, cu o serie de fotografii expuse la Vama Veche in vara. Vernisajul a debutat sambata trecuta in clubul "La Copac", pe Pitar Mos 23



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: