Nu lasa durerea sa-ti strice distractia

de Andreea Gherfi

Nu lasa durerea sa-ti strice distractia


Ai bilete la concert? A sosit momentul sa pleci. Totul e pregatit. Esti gata sau ....nu?

Distractia inseamna momente minunate alaturi de prieteni, muzica buna si lipsa grijilor. Dar daca totusi ar exista ceva ce se impotriveste starii tale de bine? Daca dintii tai se impotrivesc distractiei? NU lasa aceste neplaceri sa umbreasca o zi ce se anunta a fi perfecta.

Sensibilitatea dentara este o problema comuna. Nu este o boala, ci mai degraba o problema ce se dezvolta in timp din cauza factorilor ca retragerea gingiilor, periajul excesiv de viguros al dintilor si/sau scrasnirea dintilor (bruxism). Cele mai multe dintre persoanele afectate au intre 20 si 50 de ani.

Poze Poze pentru articole - paxdental2

Cauzele sensibilitatii dentare

Sensibilitatea dentara este cauzata de expunerea treptata a partii mai moi a dintelui, situata sub smaltul dintelui, care poarta numele de "dentina".

Dentina este strabatuta de mici canale (canalicule) ce contin terminatii nervoase si sunt pline cu fluid. Atunci cand mancam sau bem alimente si bauturi fierbinti, reci sau dulci ele pot face acest fluid sa se miste. Ca raspuns la miscarea fluidului din canalicule, terminatiile nervoase reactioneaza prin declansarea unei senzatii bruste de disconfort sau unei dureri scurte, ascutite.

Printre cei mai comuni factori ce pot cauza sensibilitatea dentara se numara:

Periajul dentar prea puternic sau cu o periuta cu peri duri

Afectiunile gingiei (gingivita)

Scrasnirea dintilor in somn sau strangi din dinti in timpul zilei

Retragerea gingiei din apropierea unui dinte sensibil, cauzata de diverse afectiuni

Albirea dintilor efectuata necorespunzator

Eroziunea acida datorata unora dintre alimentele si bauturile de care ne bucuram ca parte din dieta noastra moderna - inclusiv bauturile carbogazoase, sucurile de fructe, vinul, ceaiurile din fructe, anumite fructe si legume si otetul balsamic Daca nu este tratata, aceasta afectiune, cunoscuta sub numele de "uzura acida" sau "eroziune acida" poate conduce la aparitia durerilor de dinti, la decolorarea sau ingalbenirea dintilor sau la aparitia de dinti transparenti, subtiati.

Toate acestea sunt din cauza pierderii smaltului de pe suprafata dintelui. Odata indepartat, smaltul nu mai poate fi refacut. si deoarece primele semne sunt adesea greu de observat, putand fi sesizate numai de catre medicul dentist, cea mai buna abordare este preventia proactiva.

Poze Poze pentru articole - paxdental 1

Ingrijirea dintilor sensibili

Daca ai dinti sensibili, exista cativa pasi simpli dar importanti pe care ii poti urma chiar de azi pentru a ameliora sensibilitatea dentara:

Ai grija la igiena orala, inclusiv prin periajul corect si utilizarea atei dentare, pentru a preveni afectiunile gingiei, ce pot sta la baza retragerii gingiilor.

Foloseste o pasta de dinti pentru dinti sensibili si cu continut mare de fluor, inclusiv ape de gura, pentru a contribui la intarirea smaltului.

Nu peria dintii prea puternic sau mai frecvent decat iti recomanda medicul dentist.

Foloseste o periuta de dinti cu peri moi, de preferinta una special creata pentru persoanele cu dinti sensibili.

Ai grija la consumul de alimente acide care pot provoca uzura smaltului dintilor, cum ar fi sucurile de fructe, vinul, sosurile de salata pe baza de otet si bauturile carbogazoase.

Evita scrasnirea dintilor sau stransul din dinti in timpul zilei. Solicita medicului dentist informatii despre dispozitivele de protectie a danturii pe timpul noptii.

Noi, la PaxDental, te ajutam sa fii in forma si pregatit de distractie. Vino din timp la noi si vom stabili planuri de tratament personalizate si adaptate din punct de vedere financiar ( http://www.paxdental.ro ).

La cabinetul nostru obiectivele esentiale sunt intelegerea clara a nevoilor pacientilor, prezentarea corecta a alternativelor de tratament si realizarea in mod profesionist a manoperelor hotarate de comun acord.

Calitatea investita in actul terapeutic este un parametru important in mentinerea rezultatului pe termen lung.

Te asteptam cu drag intr-un mediu relaxant si prietenos, in care vom gasi solutiile optime pentru tine.

Poze Poze pentru articole - paxdental 3

Poze Poze pentru articole - paxdental



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: