O discutie cu Arjen despre "The Gentle Storm"

de Cristi Nedelcu

O discutie cu Arjen despre


In seara aceasta (joi 19 Februarie), la Hard Rock Cafe ii avem intr-un concert extraordinar pe Arjen Lucassen, artistul din spatele Ayreon si pe Anneke Giersbergen solista formatiei The Gathering. Cu aceasta ocazie am reusit sa schimb cateva vorbe cu Arjen. Iata unele detalii interesante.

1. Cum a pornit proiectul "The Gentle Storm"? Care a fost ideea din spatele lui?

Am vrut sa facem ceva diferit. Personal vroiam sa fac parte dintr-un proiect care sa fie mai bine structurat. Sa avem piese mai scurte care sa curga natural. Ultimul meu album, The Theory of Everything, este structurat in 4 mari parti, 4 parti ce sunt practic 4 piese care au o structura destul de diferita ca abordare artistica. "The Gentle Storm" este proiectul care aducea o coeziune, cel putin pentru mine.

2.Acum doi ani i-am avut pe cei de la Anathema la Hard Rock Cafe. Auzisem ca la acest turneu ar fi trebuit sa ia parte si Danny. In viitor ar trebui sa ne asteptam ca voi trei sa porniti un proiect impreuna?

Au fost doar niste zvonuri, eu m-am intalnit o singura data cu Danny, am discutat despre muzica in general, dar nu s-a pus problema unui turneu cu mine si Anneke. Oricum, zvonurile de genul asta apar destul de des mai ales pentru ca fanii isi doresc astfel de colaborari.

3 Ce ne poti spune despre celelalte proiecte muzicale ale tale? Cum reusesti sa te imparti intre ele?

Anneke reuseste sa duca la bun sfarsit mai multe proiecte in acelasi timp, si reuseste foarte bine sa faca acest lucru, insa eu nu sunt asa. Eu trebuie sa ma dedic 100% unui singur proiect muzical, iar la momentul de fata, "The Gentle Storm" e unicul proiect caruia ma dedic.

4. Spune-ne cateva detalii despre albumul "The Gentle Storm" care trebuie sa apara in curand.

In primul rand va fi lansat pe data de 24 Martie in Europa, iar ziua urmatoare va fi lansat si in Statele Unite. De asemenea vom lansa un videoclip nou-nout zilele viitoare, un videoclip profesionist care sper sa placa fanilor. Din punct de vedere muzical, ramane de vazut ce impact va avea asupra iubitorilor de muzica.

Poze Poze pentru articole - arjen

5. De ce ati ales"The Gentle Storm"? Are o importanta aparte aceasta sintagma?

Am vrut sa gasim un nume diferit. Care sa iasa in evidenta, sa nu semenea cu majoritatea numelor de formatii, sau sa implice direct o colaborare intre doi artisti. De fapt, a fost foarte dificil sa gasim un nume care sa ne placa si in acelasi timp sa fie disponibil. Anneke a fost cea care a venit cu ideea. La inceput nu eram foarte sigur ca este alegerea perfecta, dar dupa un timp mi-a placut faptul ca este un concept oximoronic aceasta sintagma, "The Gentle Storm".

6. Vom auzi piese Ayreon joi seara?

Va fi un show in care se vor canta multe piese, va fi un mix care sper ca va fi placut de public.

7.Este adevarat ca Anneke va fi cea care va canta la chitara electrica pentru show-ul de la Bucuresti?

Nu, Anneke nu va canta la chitara electrica, defapt nimeni nu va canta la electrica pentru ca intreg show-ul va fi acustic.

8. Un ultim gand pentru fanii din Romania?

Sper sa reusesc sa ma vad personal cu cati mai multi, sa schimbam impresii, sa facem poze. Sincer, sunt putin emotionat si sper ca fanilor sa le placa ce vor vedea si auzi in aceasta seara.

Iti multumesc mult pentru timpul acordat si ne vedem diseara.

Bineinteles, noroc!

Puteti gasi bilete pentru concertul din aceasta seara pe iabilet.ro dar si direct la Hard Rock Cafe la pretul de 50 de lei.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: