O romanca a primit un abonament pe viata la Sziget Festival

de Andreea Gherfi

O romanca a primit un abonament pe viata la Sziget Festival


Vizitatorul cu numarul 8 milioane care a ajuns la Sziget Festival Budapest anul acesta este o tanara din Baia Mare, studenta la Cluj Napoca. Evelin Juhasz, de 22 de ani, a fost foarte surprinsa sa primeasca chiar de la fondatorul Karoly Gerendai un abonament pe viata la festival.

Festivalul Sziget, Insula Libertatii, si-a inchis portile, cu un numar total de 452.000 de vizitatori care au sosit pe insula in cele 7 zile ale evenimentului. Doua zile au fost sold out, publicul sosind si in acest an din peste 100 de tari.

Tamas Kadar, CEO al Sziget Cultural Management, si cel care preia stafeta de lider de la fondatorul Karoly Gerendai pentru urmatorii 25 de ani, promite ca anul urmator va aduce schimbari importante pentru festival. Kadar a mai adaugat: „Al 25-lea Sziget e un punct de referinta in istoria Szigetului. S-a terminat o era, in care am creat un festival unic, popular si multicultural, care se deosebeste de altele prin atmosfera sa, diversitatea culturala, programul colorat, nivelul ridicat al serviciilor oferite si aspectul vizual spectaculos. Astazi Szigetul este considerat un lider in domeniu, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne si schimbam, ca sa nu devenim un festival ca oricare altul.”

Festivalul de anul acesta a avut mai putini vizitatori decat recordul de anul trecut, dar, in pofida acestui fapt, doua zile au avut casa inchisa si pe insula au fost, in total, peste 450 000 de vizitatori. Kadar considera ca scaderea este motivata partial de cresterea numarului de festivaluri similar Szigetului, dar si de un line up „mai putin norocos”. In ciuda acestui fapt, el simte ca in cele 7 zile pe insula s-a desfasurat un eveniment minunat si pasnic.

In 2017 szitizenii au venit din peste 100 de tari, majoritatea sosind din Olanda, Marea Britanie, Franta, Germania si Italia, dar unii au venit si din parti mai indepartate ale lumii, cum ar fi Australia sau Hong Kong. Anul acesta insula a fost vizitata si de mai multe vedete de la Hollywood. In ziua concertului Pink pe insula au fost Ashton Kutcher, Mila Kunis, Justin Theroux si Luke Evans. Ashton si Mila au revenit si la concertele Wiz Khalifa si Chainsmokers, si i-au vizitat pe artisti si in backstage. Multe dintre numele de pe scena mare au trecut oceanul doar pentru concertul de la Sziget, cum ar fi Iggy Azalea, Chainsmokers sau Macklemore (care, din pacate, a fost spitalizat dupa concert).

Unul dintre proiectele Art of Freedom care a facut mare senzatie, a fost unul in cadrul caruia intrarea intr-o toaleta mobila ducea de fapt catre o petrecere secreta.

Sistemul de securitate a fost un succes: metoda de check in introdusa anul trecut este considerata un mod foarte eficient de a infrunta problemele ce tin de securitate. Multi organizatori de festival care au vizitat Szigetul s-au aratat interesati de sistem, iar seful serviciului de securitate a confirmat ca statisticile au fost cu 30-40% mai bune ca anul trecut.

In 2018, Sziget Festival va avea loc in perioada 8-15 august.

Credit photo w. Evelin Juhasz: Rockstar Photographers



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: