Oamenii din spatele legendelor Pentakill

de Cristi Nedelcu

Oamenii din spatele legendelor Pentakill


#8 septembrie. In asteptarea noului capitol din povestea Pentakill!

Continuam seria materialelor dedicate trupei Pentakill prin care vom dezvalui in fiecare zi cate o parte din universul trupei, in apropierea lansarii noului lor album de pe 8 septembrie.

Trupa este formata din 6 campioni din League of Legends: Yorick, Karthus, Sona, Olaf, Mordekaiser si Kayle, insa in spatele muzicii Pentakill se afla artisti binecunoscuti.

Muzicieni aflati in spatele personajelor din League of Legends, desi fac parte din medii diferite din punct de vedere muzical, au gasit in actul artistic Pentakill un punct spre care toti converg.

Instrumentele si vocile celor 6 personaje din Pentakill au fost interpretate in primele albume de nume si artisti diferiti, cateodata chiar si mai multi artisti au colaborat pentru a da viata unui singur instrument. Pana in prezent, doar vocea lui Karthus a fost interpretata mereu de acelasi cantaret, anume Jorn Lande, fostul solist Masterplan. Jorn este din Norvegia, tara despre care se stie ca este patria black metalului si in care metalul, indiferent de gen, se afla la loc de cinste. Jorn poate interpreta de la blues la power metal pana la heavy la progressive, vocea sa fiind de multe ori comparata cu cea a regretatului Dio.

Poze Poze pentru articole - Pentakill

Jorn Lande - Masterplan

Noora Louhimo de la Battle Beast a fost una dintre artistele care au stat in spatele vocii lui Kayle. Noora este o veritabila razboinica ca si Kayle, a carei formatie se numara printre cele mai iubite trupe din Finlanda.

Poze Poze pentru articole - Pentakill

Noora Louhimo - Battle Beast

Printre cei care au dat viata tobelor lui Olaf, eroul 'nebun' care isi aprinde intreg setul de tobe pe scena, se numara Tommy Lee de la Motley Crue sau Gregg Bisonette de la Spinal Tap. Lee este cunoscut in intreaga comunitate rock si metal pentru 'nebuniile' pe care la randul sau le face pe scena cu instrumentul care l-a consacrat. In schimb, Gregg este cunoscut pentru modul sau mai 'jazzy' de cantat la tobe, acesta colaborand si cu artisti precum Joe Satriani sau Steve Vai.

Poze Poze pentru articole - Pentakill

Tommy Lee - Motley Crue

Din cadrul proiectului a mai facut parte si Danny Lohner, cel care a urcat pe scena alaturi de Nine Inch Nails timp de un deceniu, iar inclinatiile sale muzicale variaza de la alternativ pana la industrial si post punk. Versatilitatea sa l-a ajutat sa poata sustine partea de bass si chitara din Pentakill.

Poze Poze pentru articole - Pentakill

Danny Lohner - Nine Inch Nails

In spatele clapelor au stat artisti precum Scott Kirkland de la The Crystal Method, pionierii ai genului Big Beat, sau Derek Sherinian de la Sons of Apollo, dar si fost membru Dream Theater. Stilurile total diferite ale celor doi se regasesc in piesele Pentakill.

Poze Poze pentru articole - Pentakill

Derek Sherinian - Sons of Apollo

Acesti artisti, desi abordeaza in viata reala genuri diferite, sau ca sa pastram tematica League of Legends, au abilitati diferite si provin din medii cu background diferit, au reusit, ca si alter egourile lor virtuale, sa gaseasca un numitor comun care le-a permis sa creeze muzica Pentakill.

Continuam povestea Pentakill in articolul de maine.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: