Operele sale au fost sursa de inspiratie pentru artistii scenei metal: J.R.R. Tolkien

de Cristi Nedelcu

Operele sale au fost sursa de inspiratie pentru artistii scenei metal: J.R.R. Tolkien


Astazi, 2 Septembrie, se implinesc 42 de ani de cand unul dintre cei mai iubiti scriitori, John Ronald Reuel Tolkien ne-a parasit.

Cunoscut pentru capodoperele sale printre care se numara The Hobbit, The Lord of the Rings, The Adventures of Tom Bobadil, The Children of Hurin sau The Silmarillion, scrierile britanicului au inspirat foarte multe formatii de metal.

Exista formatii ale caror nume au legatura directa cu opera lui Tolkien sau formatii ale caror versuri sunt inspirate din povestile scriitorului.

Printre trupele care s-au folosit de universul lui Tolkien enumeram Led Zeppelin, in piese ca 'The Battle of Evermore' sau 'Misty Mountain Hop'. In cazul Blind Guardian, albumul 'Nightfall in the Middle Earth' este inspirat de The Silmarillion. Nightwish face trimiteri catre Elbereth, Lorien sau Grey Havens din universul lui TOlkien.

In acelasi timp sunt multi artisti care si-au ales nume de scena sau de formatii care au legatura directa cu opera lui Tolkien. Gorgoroth este o locatie din Mordor, cuvantul 'Burzum' apare inscriptionat pe Inelul Puterii, Amon Amarth este un nume alternativ pentru Mount Doom, iar solistul celor de la Dimmu Borgir, Shagrath, si-a ales numele dupa un capitan orc, cel care il captureaza pe Frodo dupa ce acesta a fost paralizat de Shelob.

Exemplele pot continua, insa un lucru este clar. Fara Tolkien nu am fi avut un univers muzical asa bogat.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: