Orkid, trioul de shoegazeri nervosi din Bucuresti, lanseaza "Noi contra Noi"

de Cristi Nedelcu

Orkid, trioul de shoegazeri nervosi din Bucuresti, lanseaza


Orkid, trioul de shoegazeri nervosi din Bucuresti, lanseaza "Noi contra Noi", cel de-al cincilea album de studio al formatiei, avandu-i ca producatori pe Adrian Despot si Sorin Tanase (aka Pupe) la VdV Music Studio.

Orkid isi definesc stilul ca fiind post-traumatic blues. Pentru ei este definitorie afectiunea si respectul pentru balene, orci si tot felul de alte bestii marine, terestre si extraterestre.

Avand influente diverse, de la punk si garage la post-metal, de la indie si blues la math, prog sau chiar muzica academica, Orkid au lansat primul lor LP - Standing Still in the Dark - in octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart in decembrie 2017, apoi de albumul-soundtrack Suruaika in aprilie 2018. La sfarsitul lui 2018, single-ul Daily Extinction marcheaza prima colaborare cu Adrian Despot ca producator, la VdV Music Studio. Albumele Deraiat (lansat in martie 2020, primul material in limba romana), apoi In the Light We Are Safe (lansat in Aprilie 2022) sunt produsele care cimenteaza relatia pe care trioul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tanase si VdV Music Studio, Orkid gasindu-si moodul si soundul ideal in aceasta formula de studio.

Cele 5 piese de pe Noi contra Noi duc mai departe moodul si soundul de pe Deraiat, insa pe un ton chiar si mai dark si mai loud. Trecand de la sonoritati de dreamy shoegaze si surf la post-punk, post-meta,prog si chiar sludge/ noise/ doom, Noi contra Noi este cel mai complex material de pana acum al trioului, pe care formatia il descrie astfel:

"5 piese care incep cu N:

1. Nu te dau

2. Nimeni si nimic

3. Nu lumea intreaga

4. Nu mai aude, nu mai exista

5. Noi contra Noi

Adica fix jumatate de ora:

- de razboi, noi cu noi,

- in care nu ne dam batuti.

- de mers pe sarma, pe cioburi, pe marginea haului,

- cu o bucurie dementa.

- de victorie neasteptata, neinteleasa, neprocesata."

In cei 7 ani de existenta au sustinut peste 300 de concerte, au cantat in deschiderea unor formatii ca: Mogwai (Scotia), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), Madrugada (Norvegia), The Underground Youth (Anglia), dar si a celor mai populare formatii autohtone – Vita de Vie, Suie Paparude, Coma, Sucarpati, The Mono Jacks, Emil, Implant pentru Refuz, etc. Au aparut intr-un show televizat la TVR1 – Starea Natiei, 2019 – si in zeci de emisiuni radio – Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Anul trecut, una din piesele lor, Cad, a fost luata pe coloana sonora a unui serial HBO (Ruxx), alte doua (Stargaze si Beasts Apart) pe coloana sonora a unui lung metraj - Baietii buni merg in Rai (R: Radu PotcoavaPotcoava).

Pentru ca doi dintre orci vin din zona productiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist si regizor de film, iar Radu este animator si artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul si pe vizualuri animate, ilustratie si design.

Tot anul trecut, Vlad si Radu au terminat scurt-metrajul animat Suruaika, la care Orkid a semnat coloana sonora. Suruaika a fost deja selectionata la peste 30 de festivaluri din toata lumea si a primit 10 premii.

Orkid sunt:

Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce

Radu Pop: percutie, synthuri

Mihnea Dumitrescu: bass

Puteti gasi trupa pe YouTube, Facebook, Instagram, Bandcamp, Spotify sau iTunes.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: