OTEP lanseaza un album nou, intitulat "The God Slayer" care contine coveruri dupa SLIPKNOT, EMINEM, LIL PEEP si OLIVIA RODRIGO

de Cristi Nedelcu

OTEP lanseaza un album nou, intitulat


OTEP, trupa condusa de cantareata, poeta, ilustratoarea, autoarea si activista Otep Shamaya, va lansa un nou album de studio, „The God Slayer”, pe 15 septembrie prin Cleopatra. Continuarea „Kult 45” din 2018 ofera un mix de piese originale inspirate, precum si cover-uri dupa piese Eminem, Billie Eilish, SLIPKNOT, Lil Peep, Olivia Rodrigo si multi altii.

Primul single al LP-ului, coverul piesei „You Should See Me In A Crown” al lui Eilish, a fost lansat in timpul turneului OTEP din SUA la inceputul acestui an si a ajuns rapid in top 10 cele mai populare piese de pe Spotify.

"The God Slayer" track list:

01. My Violent Appetites
02. Ostracized
03. Good 4 U
04. Exit Wounds
05. You Should See Me In A Crown
06. The Way I Am
07. California Girls
08. Pet
09. Territorial Pissings
10. Star Shopping
11. Purity
12. God Slayer

Nu numai ca Shamaya este o figura muzicala venerata, cunoscuta pentru amestecul ei indraznet de genuri metal si hip-hop, asa cum este exemplificat in notoriul ei album de debut din 2002, „Sevas Tra”, dar a strans si o multime de urmaritori pe baza performantelor ei neinfricate si a versurilor cu tenta spirituala. Este exact acea combinatie de arta radicala si mesaj galvanizant de care lumea are nevoie disperata acum mai mult ca niciodata, iar OTEP este gata sa raspunda la acest apel.

„You Should See Me In A Crown” a fost single-ul principal de pe albumul de debut din 2018 al unei alte figuri feminine controversate care a trecut peste normele muzicale si sociale pentru a-si crea o identitate proprie. Acea figura feminina remarcanta este, desigur, Billie Eilish, iar coverul lui OTEP nu este un simplu omagiu adus unei tinere artiste, ci mai degraba o reimaginare radicala a cantecului, care evidentiaza toata complexitatea sa sonora intunecata, reliefand si mesajul liric indraznet, transformandu-l intr-un fel de epopee metal moderna pe care nimeni nu ar fi putut sa o faca mai bine decat OTEP.

Dupa cum a declarat chiar Shamaya: "To me the song is a warning against cultural reduction, biased underestimation and the volatile anti-Newtonian reaction of judging someone before you know their true power."

In septembrie anul trecut, Shamaya a discutat la programul 96.7 KCAL-FM „Wired In The Empire” despre procesul de compunere a noului album al OTEP: "This record actually was written with a couple of different songwriters, which I was really excited to work with. 'Kult 45' was my last album, which is four years old now. It's insane to believe that it's been four years, but it has. When I went back in the studio, the band had sort of dispersed at that point — everybody was trying to make a living and trying to find other jobs — and so I just went to the producer and we sat down and we found some really, really talented, creative people. And even though I've been doing this for a long time and have accomplished a lot — at least I think I have — I really work best with mentors. I like people that are, I feel, creatively better than I am so that I can have this sort of spiritual intercourse between all of us where we're sort of sharing ideas and I'm inspiring them and they're inspiring me."

De-a lungul carierei sale, Shamaya a fost o forta incontestabila in sensibilizarea publicului prin diverse medii despre nedreptatile sociale si politice resimtite de diferite comunitati si subculturi. De ani de zile, publicatii precum revista Revolver au laudat-o pe Shamaya "following in the footsteps of outspoken musicians from folk singer Woody Guthrie to RAGE AGAINST THE MACHINE's Zach de la Rocha, dubbing her "one of music's catalysts for social change".

Cel mai recent album al OTEP, „Kult 45”, mentionat mai sus, a fost inregistrat la The Lair din Los Angeles, folosind complet acelasi echipament folosit pentru primul album al OTEP, „Sevas Tra” (pana chiar si microfonul vechi al lui Shamaya, un SHURE Beta 58), pentru pentru a crea un sunet care sa aminteasca de radacinile lor. „Kult 45” a fost produs de trupa, cu asistenta de la Larry Goetz, Nicolas Schilke si Lizzy Ostro.

Mai jos puteti asculta "You Should See Me In A Crown".



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: