PANTERA a sustinut primul concert din SUA din ultimii 22 de ani, la THUNDER BEACH MOTORCYCLE RALLY din Florida

de Cristi Nedelcu

PANTERA a sustinut primul concert din SUA din ultimii 22 de ani, la THUNDER BEACH MOTORCYCLE RALLY din Florida


PANTERA a sustinut primul concert din ultimii 22 de ani, in SUA sambata seara, in 6 mai, la Thunder Beach Motorcycle Rally din Panama City, Florida. Spectacolul a marcat prima aparitie live a trupei in tara natala dupa 22 de ani - din 25 iulie 2001, cand trupa a cantat pentru ultima data la Tacoma Dome din Tacoma, Washington, ca parte a turneului „Extreme Steel”.

Setlist-ul PANTERA pentru Thunder Beach Motorcycle Rally a inclus o melodie care nu a mai fost interpretata live de la revenirea trupei de anul trecut: „Suicide Note Pt. II”, de pe albumul PANTERA din 1996 „The Great Southern Trendkill”.

Componenta actuala PANTERA include doi membri supravietuitori din formula clasica a trupei, Philip Anselmo (voce) si Rex Brown (bas), dar si doi membri noi: chitaristul Zakk Wylde (OZZY OSBOURNE, BLACK LABEL SOCIETY) si tobosarul Charlie Benante (ANTHRAX).

Anselmo si Brown, impreuna cu Wylde si Benante, sunt cap de afis al unui numar de festivaluri majore din America de Sud, Asia, America de Nord si Europa si au pregatit inclusiv cateva concerte separate. De asemenea, trupa va canta alaturi de METALLICA intr-un turneu din America de Nord in 2023 si 2024.

Anul acesta aveti ocazia sa vedeti PANTERA live la Metalhead Meeting 2023, la Romexpo in data de 27 mai 2023. Bilete pentru eveniment gasiti aici.

In 2023 Metalhead Meeting sarbatoreste 10 ani de la prima editie si revine la formatul de 3 zile. Festivalul va avea loc intre 26 si 28 mai la Romexpo, in aer liber. Headlinerul festivalului este trupa americana PANTERA care va urca pe scena sambata, pe 27 mai.

Trupa americana LIFE OF AGONY se alatura ca headliner al zilei de 28 mai iar Ville Valo (HIM) se alatura lineup-ului Metalhead Meeting ca si cap de afis pe data de 26 mai. Pe langa cei trei headlineri ai festivalului- PANTERA, VILLE VALO si LIFE OF AGONY, pe main stage vor urca si Korpiklaani (folk metal - Fi), Leprous (progresive metal - No), Beast in Black (power metal - Fi), Mister Misery (horror metal - Swe), Beyond the Black (simfonic metal - De), Last Hope (hardcore - Bg) si Adam's Parade (punk rock - Au).

Trupele confirmate pentru second stage sunt Black Tooth (Sludge - Tr), Fueled by Fear (Metalcore - Su), Ironwill (heavy metal - It), Magnetic (heavy metal - Bg), Nest of Plagues (deathcore - Hu), Spektrvm (heavy metal - Gr), Diosa (rock - SUA) , Psycorepaths (groove metal - Gr) si Disillusive Play (hard rock - Gr).

Urmeaza noi confirmari astfel ca va rugam sa urmariti evenimentul oficial aici.

In martie trecut, PANTERA a participat la editia din 2023 a festivalului Loud Park din Japonia. Evenimentul de doua zile a avut loc pe 25 martie la Intex Osaka din Osaka si pe 26 martie la Makuhari Messe din orasul Chiba, langa Tokyo. In decembrie 2022, PANTERA a sustinut sapte spectacole in Mexic si America de Sud.

Brown a fost fortat sa paraseasca turneul PANTERA in America Latina dupa ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19. In locul lui la unele dintre spectacole a fost basistul CATTLE DECAPITATION Derek Engemann, care canta, de asemenea, cu Anselmo atat in PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS, cat si in SCOUR.

Mai jos puteti urmari cateva clipuri de la concertul live sustinut de trupa la Thunder Beach Motorcycle Rally din Florida, USA.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: