PARADISE LOST va reinregistra albumul "Icon" pentru cea de-a 30-a aniversare a albumului

de Cristi Nedelcu

PARADISE LOST va reinregistra albumul


Pentru a sarbatori cea de-a 30-a aniversare a celui de-al patrulea album, „Icon”, pionierii britanici ai metalului gotic, PARADISE LOST, reinregistreaza LP-ul pentru o noua lansare speciala. Va exista inclusiv si o versiune de vinil „extra special” a albumului.

PARADISE LOST au scris pe retelele de socializare: „Icon, our fourth album was released in 1993 and for it's 30th anniversary, we're re-recording it and doing an extra special vinyl release. That's all we can share for now , but watch this space for more information and a few special announcements very soon!"

„Icon” a reprezentat un milestone important in evolutia trupei, din acest moment PARADISE LOST renunantand la soundul de death-doom ce ii caracteriza de la inceputurile trupei. De asemenea a fost ultimul album care l-a avut pe Matthew Archer la tobe.

In februarie 2018, „Icon” a fost inclus in Decibel „Hall Of Fame”, iar acest album a fost considerat ca fiind o reala influenta pentru subgenurile de metal gotic.

Formati in Halifax, West Yorkshire, in 1988, PARADISE LOST s-au infiltrat in undergroundul Regatului Unit. Nemultumiti sa dea nastere unui intreg subgen cu capodopera lor „Gothic” si de asemenea, nemultumiti si de cucerirea publicului consumator de metal cu „Draconian Times” din 1995, ei au experimentat ulterior cu mai multe genuri, evoluand continuu de la „One Second” si „Host” la „Faith Divides Us - Death Unites Us” si „Tragic Idol” si pana la „The Plague Within”si „Medusa”.

Cel mai recent album al formatiei PARADISE LOST, „Obsidian”, a fost lansat in mai 2020 prin Nuclear Blast.

In urma cu doua luni, PARADISE LOST l-au recrutat pe Guido Zima Montanarini ca noul lor baterist oficial.

In septembrie anul trecut, bateristul finlandez Waltteri Vayrynen a parasit PARADISE LOST pentru a se alatura formatiei OPETH. La acea vreme, el a emis o declaratie in care spunea ca decizia sa nu a implicat „absolutely no bad blood or drama whatsoever”.

Mai jos regasiti albumul Icon si postarea oficiala a trupei de pe Facebook.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: