Parerea mea: Crimena (daca va place bataia)

de Morrison

Parerea mea: Crimena (daca va place bataia)


Imi cer scuze ca n-am mai scris asa des. Treaba multa. Dar cat timp trebaluiam am tot ascultat trupe si am gasit niste baieti meseriasi care merita toata atentia voastra. E genul de trupa care te capteaza de la prima ascultare, mai ales daca esti fan Lamb of God sau al sonoritatilor "de bataie si scandal".

Crimena are doar 2 ani de acivitate (neimpliniti) si vin din Oltenia, taram care a dat metalului romanesc trupe serioase precum NPH sau Avatar. Craiovenii abordeaza un groove metal serios si rapid, apasat si inradacinat in realitate, asa cum se prezinta chiar dansii.

Muzica e straight from the guts, cu pasaje de chitara serioasa cu un ton grav, cu solouri scurte dar suficient de inchegate in mesajul liric astfel incat sa te tina in priza pe toata perioada piesei. Nu stiu cate tigari fumeaza solistul, dar avand in vedere ca stilul este destul de dificil, se descurca cu brio iar live nu l-am auzit sa dea vreo gherla.

Crimena si-au tras singuri piese, le-au masterizat, lucreaza la primul album, canta pe unde apuca, isi promoveaza bine showurile live si isi implica fanii intr-un DIY de invidiat de la care putem invata cu totii cate ceva.

Cred ca trupa asta are nevoie de un show mare pe felie unde sa se evidentieze, undeva unde sa nu cante de la ora 2 dupa-amiaza si daca au bafta, sa scoata nasul pe afara, cu putina productie atat scenica, cat si muzicala pot ajunge departe.

De apreciat ca au doua chitari, una lead si una ritmica. Din punctul meu de vedere, stilul asta fara doua chitari e imposibil de abordat, chiar si in gluma. Soundul pe doua voci alaturi de tobele puternice fac din Crimena o trupa de urmarit.

P.S. M-am chinuit sa le gasesc o chichitza dar sincer nu am gasit-o. Asta eu un semn bun.

www.facebook.com/crimena.official

Va las cu "The Bitter Pill" si urmariti-i pe baieti ca or sa va lase cu gura casca.

Ma inclin,

Morrison



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: