Pasind 'Into The Unknown' alaturi de Stonelight (cronica de album)

de Andreea Gherfi

Pasind 'Into The Unknown' alaturi de Stonelight (cronica de album)


Albumele bune se nasc atunci cand membrii unei formatii sunt dispusi sa investeasca absolut tot ce le sta in putinta pentru a-si exprima viziunea artistica, iar lansarea unui material de debut reprezinta un moment extrem de delicat in cariera unei trupe.

Anumite formatii aleg sa se arunce orbeste in lupta cu publicul si criticii muzicali la cateva luni dupa prima repetitie, pe cand altele lasa loc timpului sa slefuiasca putin in componenta si stilul lor.

"Into The Unknown" nu suna deloc ca un album de debut, iar atentia acordata detaliilor, atat din punct de vedere compozitional cat si al productiei, nu face decat sa sublinieze faptul ca Stonelight este un proiect cat se poate de serios, cu ambitii demne de scene mari. Cand ceea ce sustii este dublat de un material care pune la perete foarte multe alte trupe care au deja o asa zisa "experienta" pe scenele metal din Romania, nu prea lasi loc de alte discutii. Depasind problema legata de gusturile muzicale, Stonelight canta excelent, punct.

Primul lucru pe care il observi la albumul "Into The Unknown" este "masura", iar cand spunem acest lucru ne referim strict la intelepciunea de a nu exagera ceea ce nu trebuie exagerat. Acest lucru este o calitate extrem de valoroasa care se educa in timp, daca se mai educa, si reprezinta cea mai buna carte de vizita pentru o trupa noua care doreste sa impresioneze. "Masura" aceasta magica a transformat acest album intr-un material in care totul se potriveste cu totul. Vocea Vandei completeaza perfect un tablou intrumental care va trece cu brio testul timpului si despre care sigur vom mai discuta peste cativa ani.

Tracklistul albumului cuprinde opt piese si un preludiu, fiind cat se poate de clar ca membrilor Stonelight le place sa compuna mult si sa cante la fel de mult, iar acest lucru se poate observa cu usurinta in dimensiunea pieselor a caror medie este undeva pe la 5 minute.

1.Prelude 01:18

2.Sound of the Unknown 04:46

3.Insanity 04:18

4.Echo 06:18

5.The Fear 06:46

6.The Fallen 06:22

7.Of Midnight Mist 05:28

8.In my dream 06:58

9.Universe 06:28

Piesa care ne-a gadilat placut pe suflet este "Of Midnight Mist" despre care credem cu tarie ca a ridicat stafeta genului in Romania, iar intr-un registru al mustacelii si nemultumirilor, marturisim ca transpunerea vizuala a piesei "Insanity" ne cam ameteste de cap, la propriu. De asemenea, cu permisiunea dumneavoastra, ne-ar fi placut sa vedem un altfel de artwork pentru acest album, unul "nitel" mai potrivit.

Respectul pe care il au cei de la Stonelight pentru muzica pe care o canta este transmis in fiecare nota scrisa pentru "Into The Unknown". Ne bucuram enorm sa vedem un asemenea devotament si curaj la o formatie romaneasca de melodic heavy metal si incurajam pe oricine sa-i asculte, sa-i sustina in nebunia aceasta frumoasa cumparandu-le albumul si platind bilet pentru a-i vedea in concert.

Formatia va concerta pe 1 Decembrie in Bucuresti (club Quantic), pe 2 Decembrie in Constanta (Club Doors) si pe 17 Decembrie in Cluj (Club Hard).

Dragi membri Stonelight, daca ne cititi, dorim sa va felicitam pentru munca depusa pentru acest material. Rodul eforturilor voastre depaseste orice asteptare. \m/

Componenta:

Vanda Restye - Vocals, Keytar, Keyboard;

Alex Mezei - Lead and Rhythm Guitar;

Vlad Angelescu - Lead and Rhythm Guitar;

Vlad Carabin - Lead and Rhythm Guitar;

Laszlo "Loki" Palhazi - Bass Guitar;

Mihai Ionita- Drums

Facebook Stonelight

Bandcamp Stonelight

Youtube Stonelight



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: