Psychosounds Metal Ladies Night - cronica

de Cristi Nedelcu

Psychosounds Metal Ladies Night - cronica


Luna Februarie s-a incheiat cu un eveniment dedicat formatiilor care au in componenta reprezentate feminine. Au fost 5 formatii, care au demonstrat faptul ca domnisoarele se pricep la metal cel putin la fel de bine ca domnii.

Majoritatea formatiilor le mai vazusem si stiam exact ca va fi o seara cu mult metal de calitate.

For My Sins e genul de formatie de care orice scena metal matura are nevoie, iar in mai putin de un an de la infiintare au reusit sa atraga atentia intr-un mod pozitiv. I-am vazut prima oara acum ceva timp in B52, iar de data aceasta au demonstrat faptul ca se dezvolta rapid pe o curba ascendenta a calitatii muzicale. O voce puternica si sensibila in acelasi timp completeaza perfect instrumentalul For My Sins.

An Theos mi-a confirmat inca o data ca sunt pe drumul cel bun, ca au o maturitate muzicala pe care multe formatii, cu traditie chiar, nu au gasit-o in totalitate. Publicul a fost foarte receptiv, hore, circle pit-uri si mult headbanging, exact cum le sta bine fanilor iubitor de folk metal. Pe An Theos o sa ii vedem si pe 20 Martie in Colectiv in deschiderea concertului de lansare a albumului 'Tau' de la Negura Bunget.

Formatia care insa mi-a atras cel mai mult atentia a fost Opus Ruina. Nu ii ascultasem pana in ziua concertului. Stiam ca abordeaza ca stil death metal-ul si mai stiam ca la voce este o tanara domnisoara. Sincer sa fiu, eram oarecum sceptic, stiind faptul ca sunt multe formatii care incearca sa sune ca Arch Enemy sau The Agonist. Insa m-am inselat amarnic. Opus Ruina cu Adel la voce suna ca cea mai veritabila formatie de Death Metal. Pur si simplu nu am putut sa ma departez de scena. Din punct de vedere instrumental, baietii stiu sa 'condimenteze' death metalul cu elemente melodice care sunt integrate exact cum trebuie si unde trebuie. Tobele mi-au atras atentia pentru ca sunau foarte bine, dar oarecum diferit...poate din cauza tehnicii, a echipamentului, a sonorizarii...nu am idee, dar sunau altfel si sunau bine.

Cu siguranta Opus Ruina este o formatie pe care o voi urmari si pe care astept cu nerabdare sa o mai vad live. Felicitari organizatorilor pentru acest eveniment dedicat metalistelor noastre la inceput de primavara.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: