Psycroptic lanseaza un nou album de death-tech!

de Cristi Nedelcu

Psycroptic lanseaza un nou album de death-tech!


Putine trupe cu o istorie atat de lunga si influenta precum Psycroptic au livrat lansari constante si impresionante in ultimii 20 de ani de activitate. Putem argumenta ca unii fani sunt innebuniti doar pentru primele doua albume. Psycroptic este o trupa australiana de death metal tehnic formata in Hobart, Australia in 1999. Membrii principali sunt Dave Haley la tobe si fratele sau Joe Haley la chitara. Solistul lor principal, Jason Peppiatt, s-a alaturat in 2004. In 2008 trupa a semnat cu Nuclear Blast.

In 2 zile, mai exact in 5 august, apare al optulea album al grupului: Divine Council. Albumul apare vineri, prin intermediul Prosthetic Records. La fel ca orice trupa de top care merita adulata, toata lumea considera ca diferitele epoci ale discografiei lor sunt ceea ce conteaza cel mai mult pentru ei si multi oameni au preferinte pentru anumite albume doar. Totusi exista si trupe care realizeaza cumva o evolutie tarzie in cariera si o renastere in acelasi timp. Si asta este intotdeauna foarte interesant, mai ales pentru trupele noastre preferate!

La fel ca multi fani ai trupei, albumul anterior al celor de la Psycroptic, As the Kingdom Drowns din 2018, s-a simtit ca o renastere, lansand unele dintre cele mai bune materiale ale lor. Apoi, in 2020, EP-ul The Watcher of All a aparut si a parut sa cimenteze ideea ca Psycroptic va continua sa evolueze. Inutil sa spunem ca toate acestea ne-au entuziasmat cu adevarat ca fani de multa vreme ai trupei, inca de la lansarea albumului lor de debut din 2001, The Isle of Disenchantment.

In mod deloc surprinzator, Psycroptic a renascut din nou cu albumul Divine Council. Fiecare muzician de aici trage din toti cilindrii ca albumul sa sune traznet, iar interactiunea vocala si intensitatea vocalistului de la Origin- Jason Keyser- de-a lungul albumului este doar cireasa suplimentara de pe tort.

Albumul are 38 de minute, repartizate pe noua melodii. Toate piesele sunt perfecte, dar, din nou, Psycroptic a avut un talent interesant pentru a excela la o abordare a compozitiei „less is more” (pe langa primele lor doua albume care au prezentat o abordare diferita) in comparatie cu majoritatea melodiilor lor, death tech.

Asa ca asigurati-va ca ascultati Divine Council, noul album Psycroptic, mai jos. Suntem increzatori ca acest material va fi numarat printre cele mai bune versiuni tech-death din 2022, odata ce toata lumea va avea timp sa-l auda si sa il aprecieze.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: