Pustii metalisti ai anilor '80 au ajuns adulti responsabili

de Cristi Nedelcu

Pustii metalisti ai anilor '80 au ajuns adulti responsabili


Anii '80 sunt cunoscuti ca fiind epoca de glorie a heavy metal-ului, insa acest lucru a dat si nastere la unele miscari indreptate impotriva acestui stil de muzica.

Asa a aparut The Parents Music Resource Center (PMRC), o organizatie care incerca sa convinga casele de discuri si media sa nu mai promoveze formatii care canta despre sex, droguri, alcool, violenta si alte asemenea, pentru ca sunt o influenta negativa asupra copiilor si adolescentilor, avand pe termen lung ca efect transformarea lor in adulti iresponsabili.

Printre formatiile 'marcate' pe lista neagra se numarau Judas Priest, Motley Crue, Twisted Sister, Black Sabbath, Venom, W.A.S.P. sau Def Leppard.

De curand, un studiu facut de o echipa de cercetatori americani au ajuns la o concluzie interesanta. Dintr-un esantion de aproape 400 de persoane, cei care si-au trait copilaria si adolescenta in anii '80 ascultand metal, au ajuns sa fie stalpi de baza ai societatii, sa fie integrati acesteia, majoritatea avand joburi de tipul white collar, demonstrand ca temerile organizatiilor de tipul PMRC nu erau fondate.

In cadrul studiului au luat parte muzicieni, fani, groupies si roadies care au interactionat constant cu scena metal a anilor '80.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: