Raspandirea COVID-19 va fi studiata in cadrul unui concert organizat de cercetatori

de Cristi Nedelcu

Raspandirea COVID-19 va fi studiata in cadrul unui concert organizat de cercetatori


Cercetatorii din Germania vor sa organizeze un eveniment de mari dimensiuni pentru a studia modul in care COVID-19 se va raspandi in cadrul unui public numeros.

Astfel, cercetatorii de la Universitatea Halle-Saale vor sa stranga 4000 de oameni pentru a lua parte la acest eveniment care ar urma sa aiba loc indoor. Scopul concertului nu este de a face efectiv un experiment, ci mai degraba de a observa anumite tipare de comportament ale publicului. Toti cei care vor lua parte la studiu vor fi testati inainte pentru a nu avea COVID-19.

Proiectul are 3 stadii diferite. In primul scenariu concertul va avea loc cu regulile care existau inainte de pandemie, al doile scenariu presupune respectarea normelor de igiena impuse in prezent, precum si pastrarea distantei sociale. Ultimul studiu presupune existenta doar a 2000 de participanti care pastreaza distanta de 1.5 metri intre ei.

Iata ce a declarat Dr. Armin Willingmann, unul dintre cercetatorii care vor lua parte la proiect.

"The corona pandemic paralyzes the event industry. As long as there is a risk of contagion, no major concerts and trade fairs or sports events are allowed to take place. That is why it is so important to find out which technical or organizational framework can effectively minimize the risk of infection."

Toti participantii vor avea o substanta fluorescenta pe maini pentru a se putea observa ulterior care suprafete au fost cel mai des atinse si vor avea un tracer de contact pentru a se observa cat de des exista contact intre participanti.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: