Red Hot Chili Peppers vor scoate un nou album dublu "Return of the Dream Canteen"

de Cristi Nedelcu

Red Hot Chili Peppers vor scoate un nou album dublu


Baietii de la Red Hot Chili Peppers ne pregatesc inca un LP, mai exact un albumul dublu intitulat "Return of the Dream Canteen", care a fost anuntat de catre solistul Anthony Kiedis in cadrul concertului din Denver, USA de pe 23 iulie 2022.

Noul album Red Hot Chili Peppers va iesi pe 14 octombrie si va fi produs de legendarul producator Rick Rubin. El este omul care s-a ocupat si de albumul "Unlimited Love", lansat de RHCP in aprilie, dar si de discuri clasice ale trupei, precum "Blood Sugar Sex Magik" din 1991 si fabulosul "Californication" din 1999. Basistul Flea a confirmat la randul sau ca grupul a pregatit un albumul dublu "intesat cu piese noi".

Primul single de pe "Return of the Dream Canteen" se va numi "Tippa My Tongue". Red Hot au mai avut op astfel de lansare, cu albumul dublu "Stadium Arcadium" din 2006- album care a fost ultimul scos alaturi de chitaristul John Frusciante, care a parasit trupa pentru a urma o cariera solo. Frusciante a revenit in 2019 si a contribuit la noile LP-uri Red Hot cu sunetul sau unic de chitara.

Au trecut 6 ani de la albumul "The Getaway" din 2016, iar revenirea lui Frusciante a reimprospatat energia grupului, Red Hot reusind sa scoata 3 albume in 2022. Desi solistul Kiedis a implinit recent 60 de ani, el nu da semne ca ar ar dori sa se opreasca din cantat. Toate single-urile din 2022 ale americanilor, "Black Summer", "Poster Child", "Not The One" si "These Are the Ways" au ajuns in topul Billboard 200.

Red Hot Chili Peppers va aniversa la anul 40 de ani de cariera, fiind un grup cu un mix de genuri muzicale: funk, rock alternativ, rap rock si punk rock. Odata cu lansarea lui "Return of the Dream Canteen" discografia trupei din Los Angeles ajunge la 13 albume, toate de succes.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: