Resita Rocks lanseaza piesa 'Humanity' in colaborare cu Costin Adam (Phoenix)

de Andreea Gherfi

Resita Rocks lanseaza piesa 'Humanity' in colaborare cu Costin Adam (Phoenix)


“Humanity”, noul single al proiectului RESITA ROCKS, apartine in original grupului resitean KRATER, care a abordat stilul Power Metal cu influente HELLOWEEN, IRON MAIDEN si QUEENSRYCHE. A fost activ intre anii 1991 si 1992, timp in care a inregistrat un demo si a dat numeroase concerte, cel mai important fiind cel in deschiderea formatiei IRIS pe scena Salii Polivalente din Resita in fata a 3000 de spectatori. Componentii grupului au fost la acea vreme Emanuel Toth (voce), Toni Dijmarescu (chitara), Adrian Nitulescu (bass) si Calin Mezin (tobe).

Partile de voce ale noii versiuni au fost interpretate de catre Costin Adam, solistul legendarei trupe PHOENIX si al grupului NEXUS.

"Am fost bucuros de invitatia facuta, este intotdeauna o placere imensa sa colaborez cu oameni de calitate. Acum ceva timp Toni mi-a acceptat invitatia de-a colabora la o piesa si ma bucur c-am putut intoarce favorul. “Humanity”, cu toate ca are ceva ani in spate, are un text din pacate inca actual. Adi, Flavius, Toni, pastram linia deschisa pentru noi proiecte pe viitor. Resita Rocks!” (Costin Adam)

“Costin este unul dintre cei mai buni muzicieni cu care am lucrat vreodata; nu numai ca a cantat impecabil, dar a dat acestei piese o noua identitate. Stiam ca este un vocalist exceptional, insa acum stiu de ce PHOENIX l-au invitat sa faca parte din randurile lor: pentru ca este un adevarat profesionist!” (Toni Dijmarescu).

Proiectul RESITA ROCKS a fost infiintat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu si Flavius Suciu, care si-au propus sa inregistreze cateva piese din repertoriul trupelor de referinta ale rockului resitean din anii ’80-’90, cum ar fi PENTRU VOI, RAMSES, KRATER, SCREAMING HEADS, SILEX, ATTIS sau TRANSROCK. Scopul proiectului este promovarea rockului resitean si sprijinirea trupelor tinere din regiune. Artworkul este realizat de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborarea cu trupa GOODBYE TO GRAVITY pe albumul “Mantras Of War”.

Primul single lansat a fost “Nascut din furtuna”, pe care au avut-o ca invitata pe Dana Borteanu, solista si actrita a Teatrului German de Stat din Timisoara si totodata membra a trupelor PRO MUSICA, STEPAN PROJECT, ULTIMATUM, ARCA si RAMSES.

Humanity (feat. Costin Adam): https://youtu.be/rRSxWbYfhVo

Nascut din furtuna (feat. Dana Borteanu): https://youtu.be/HPAg_XrJUFM

Facebook: https://www.facebook.com/resitarocks



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: