Riot Monk anunta lansarea primului album - AER"

de Cristi Nedelcu

Riot Monk anunta lansarea primului album - AER


Trupa de Grunge/ Alternative Metal din Baia Mare, Riot Monk, anunta lansarea primului album din cariera printr-o campanie de crowdfunding. Albumul se va numi „AER” si va fi lansat prin platforma de crowdfunding sprijina.ro pe data de intai Octombrie, 2020.

„Suntem gata, dupa doi ani de munca, sa va aratam primul nostru album full length si avem nevoie de sprijinul vostru! Albumul se intituleaza „AER” si contine toate piesele lansate pana acum in ultimii doi ani plus cateva melodii extra care inca n-au vazut lumina soarelui.

Trebuie sa mentionam ca avem deja toti banii pentru lansarea albumului deci acesta va fi scos indiferent daca ne atingem sau nu scopul campaniei. Avem nevoie de ajutorul vostru doar pentru a ne amortiza investitia si pentru a va livra pachele misto de merch pe care vi le-am pregatit.”

Albumul va fi lansat atat in format atat digital cat si fizic in doua formate, pe CD si vinil.

„V-am pregatit o lansare „ca afara” cu niste pachete de merch super misto! CD-urile „AER” sunt in format digipack si contin, pe langa muzica, un booklet de 28 de pagini cu versuri si fotografii nelansate din perioada creeri copertei de album. In plus, numele fiecarui sustinator al campaniei va fi adaugat in booklet, indiferent de suma contribuita!

Vinilurile vor fi de cea mai inalta calitate, albumul „AER” urmand sa fie imprimat pe discuri de 180 de grame si asezate frumos intr-o husa antistatica. Aceastea la randul lor vor fi inserate in coperte groase cu cotor care vor contine si cate un insert cu versuri si lista de sustinatori.”

Sustinatorii vor putea alege din mai multe recompense cu care sa sustina lansarea, recompense precum CD-uri, viniluri si trei modele editie limitata de tricouri plus multe surprize gratuite.

„Pentru tricouri am colaborat cu trei artisti grafici autohtoni de renume si anume Mihai Manescu de la Obsidian Nibs, Mara Conopan de la CREEPS.ro si Diana Cumparatu de la Dawn DDs Art. Toate designurile vor fi imprimate pe tricouri Gildan Heavy Coton de calitate superioara.

Pe langa CD-uri, viniluri si tricouri, fiecare pachet va fi livrat cu un pachet de stickere speciale create de Mara Conopan si cu un poster A3 semnat de catre noi, dragii vostri,”

Urmareste campania de crowdfunding a noului album Riot Monk - „AER” pentru a fi la curent cu lansarea acestuia la https://www.sprijina.ro/cauze/riotmonkaer

Nascuti si crescuti pe malurile Sasarului, sub umbra Combinatului Siderurgic Pheonix Baia Mare, Riot Monk au inceput sa emita noxe din aria Grunge/ Alternative inca din anul 2015. In 2016, cand au iesit pe piata cu primul lor EP, publicul a apreciat sound-ul lor fresh dupa care ii putem distinge in oceanul metalului alternativ autohton. Scopul lor declarat e sa readuca in actualitate grunge-ul anilor ’90, intr-o abordare moderna.

Inspirati de Pearl Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Crowbar, Nirvana, Lynyrd Skynyrd, sau Alice in Chains, baietii si-au facut un nume, devenind inca din 2016 vicecampioni GBOB Romania. In Aprilie 2020 formatia a lansat clipul piesei „CONTEAZA”.

RIOT MONK sunt:

Radu Iaszberenyi – Voce

Mihai Goth – Chitara

Lorand Czibere – Bas

Mircea Grosu – Tobe

Vladimir Gheorghiu – Artist Vizual



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: