RIOT MONK lanseaza EP-ul "430294"

de Cristi Nedelcu

RIOT MONK lanseaza EP-ul


Grungerii de la RIOT MONK isi incep anul cu un nou EP intitulat "430294".

”430294" e un EP care a ajuns sa fie prea special pentru noi. Totul a inceput de la idea de a mai scoate ceva pana lansam videoclipul piesei CONTEAZA din Martie. Ne-am adus aminte ca avem niste piese inregistrate prin 2015 la sala de repetitii, le-am adunat, le-am mai dat un pic de oomph si cam atat. Nu e o productie majora, detalii, cacaturi. Sunt doar piesele asa cum au fost ele gandite in acea perioada.”

”Numele EP-ului, "430294", e si el un omagiu adus inceputurilor trupei. Este de fapt codul postal al Casei Tineretului din Baia Mare unde am avut prima sala de repetitii pe care o imparteam cu sogorii din Ska-Nk.

Desi ne-am stabilit sa nu inflorim EP-ul prea mult si degeaba, am ajuns sa lucram mai mult pe 430294 decat ne asteptam, atat pe partea audio, scormonit dupa piese, gasit proiectele, facut un master cat de cat, dar si pe partea vizuala cu care am vrut sa zicem povestea acestuia. Misu a stat sa caute proiectele originale ale pieselor si apoi Radu s-a ocupat de masterizarea acestora.”

„Desi e o lansare strict digitala, EP-ul are si propriul booklet care poate fi descarcat impreuna cu muzica doar de pe Bandcamp. In booklet exista atat versurile pieselor, scrise de mana, cat si povestea momentelor de pe cele doua Intermezzo-uri. Bookletul a fost si el facut de mana tot, cu fotografii cu trupa doar din perioada 2014-2016, decupate si lipite iar apoi scanate pentru varianta finala.”

”Cat despre coperta, idea a fost a lui Vladimir. Valiza dezgropata reprezinta destul de simplu si clar scoaterea la lumina a acestor piese.

Ne-am dus undeva la marginea Bucurestiului si am sapat o groapa ca sa poata face poza pentru coperta.

Aproape ca ne-a luat politia locala la intrebari dar din pacate a fost cam mult noroi ca sa isi dea jos cururile din masina sa vina sa vada ce dracu fac doi oameni cu o lopata in mijlocu campului.”

”Toti din trupa am lucrat cu drag la 430294. Putem zice ca a fost un exercitiu bun pentru noi si o calatorie in trecut pe care am gustat-o cu mare placere. Dar acum toate fortele si atentia ni le vom focusa pe albumul pe care urmeaza sa il scoatem anul acesta. Asa ca clasicul stay tuned, new stuff coming soon si alte din astea. Da atata zicem, daca va place cum arata si cum se prezinta 430294, o sa va pisati pe voi cand o sa iasa albumu.” A declarat trupa

Nascuti si crescuti pe malurile Sasarului, sub umbra Combinatului Siderurgic Pheonix Baia Mare, RIOT MONK au inceput sa emita noxe din aria Grunge/ Alternative inca din 2015. In 2016, cand au iesit pe piata cu primul album, publicul a apreciat stilul lor fresh, sound-ul lor aparte, dupa care ii putem distinge in oceanul metalului alternativ.

Scopul lor declarat e sa readuca in actualitate grunge-ul anilor ’90, intr-o abordare moderna. Inspirati de Pearl Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Metallica, Nirvana, Lynyrd Skynyrd, si Godsmack, baietii si-au facut un nume, devenind inca din 2016 vicecampioni GBOB Romania. In Septembrie 2019 formatia a clipul piesei „BE PALINCA”.

RIOT MONK sunt:

Radu Iaszberenyi – Voce

Mihai Goth – Chitara

Lorand Czibere – Bas

Mircea Grosu – Tobe

Vladimir Gheorghiu – Artist Vizual



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: