RIVERSIDE, titrata formatie poloneza, face cale-intoarsa si concerteaza in toamna la Bucuresti

de Cristi Nedelcu

RIVERSIDE, titrata formatie poloneza, face cale-intoarsa si concerteaza in toamna la Bucuresti


Cu peste 700 de concerte live in toata lumea, 7 albume, 2 mini-albume si 2 albume live, trupa Riverside este una dintre titulaturile de top ale rock-ului progresiv modern.

RIVERSIDE, indragita formatie de rock progresiv modern din Polonia, face cale-ntoarsa in aceasta toamna in Bucuresti, pe data de 26 septembrie, pentru un nou concert in Quantic Club, care va avea ca tema principala noul material de studio intitulat “ID.Entity”.

Biletele au fost puse in vanzare online via iabilet.ro aici si in sucursalele iabilet.ro la urmatoarele categorii de preturi:

120 lei – pana in ziua evenimentului, 26 septembrie;

150 lei – la intrare in Quantic Club.

In ultimii mai bine de 20 de ani, de la inceputul carierei muzicale in anul 2001, RIVERSIDE si-a construit treptat si sigur o reputatie de exceptie. Nenumarate turnee de mare succes, peste 700 de concerte live in toata lumea, 7 albume de studio, 2 mini-albume si 2 materiale live, trupa este una dintre titulaturile de top ale rock-ului progresiv contemporan!

In toamna anului 2018, RIVERSIDE a lansat „Wasteland”, devenind cel mai mare succes al lor de pana acum. Albumul s-a regasit la final de an pe listele multor critici muzicali de specialitate iar pentru unii a fost chiar in top (precum in revista “Eclipsed”).

De asemenea, formatia a primit pentru acest material din 2018 Discul de aur in tara natala, unde acest material de studio a atins Numarul 1 in clasamentele dedicate rock-ului. Dupa ce au concertat intr-o serie de evenimente de amploare in 2018/2019, baietii au plecat intr-un ultim turneu in Europa, la inceputul anului 2020, inainte de a planifica sa se intoarca in studio pentru noul album.

Doar 3 zile de bucurie au avut la dispozitie pana cand COVID-19 a lovit. Iar in urmatoarele saptamani, mai multe tari incepeau sa-si inchida granitele. Majoritatea spectacolelor au avut loc, insa, dupa doar 2 saptamani, au fost nevoiti sa se intoarca acasa din cauza pandemiei.

Perioada aceasta complet neasteptata si tragica pentru unii oameni avea sa-i loveasca cand se gaseasu in cel mai inalt punct al carierei lor. Dar asta nu i-a oprit!

Dupa pandemia de coronavirus, RIVERSIDE a plecat din nou sa concerteze. In 2022. Turneu in America de Nord, America de Sud si Europa, de asemenea, au lucrat din greu la noul album pe care trupa tocmai l-a finalizat, in septembrie 2022 ajungand si la noi cu un concert extraordinar.

Acum, revin cu energie proaspata si multa incredere, trupa asteaptand cu nerabdare o activitate plina in 2023! Au lansat noul album “ID.Entity” pe 20 ianuarie 2023, urmat de turnee in SUA, precum si evenimente planificate in Marea Britanie/Scandinavia/Polonia in primavara. In toamna si in Romania!

Cu alte turnee planificate pe parcursul anului 2023, viitorul pare luminos pentru acesti pionieri ai sonoritatilor rock progresive contemporane pe care ii asteptam cu bucurie in septembrie (Bucuresti si Cluj-Napoca)!

OFFICIAL VIDEOS

Pagina evenimentului pe Facebook o gasiti aici.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: