Rock La Mures anunta nume noi si lansarea unor tricouri speciale

de Cristi Nedelcu

Rock La Mures anunta nume noi si lansarea unor tricouri speciale


Organizatorii festivalului Rock la Mures nu inceteaza sa isi surprinda fanii si, pe langa numele noi anuntate frecvent in line-up pentru editia din 2024, au grija sa le ofere acestora si alte surprize mai mult decat interesante.

Astfel ca, recent a fost lansata o serie de tricouri in editie de colectie atat pentru cei care vaneaza in mod regulat asemenea trofee vestimentare, acei colectionari cu state vechi, cat si pentru simpli admiratori sau sustinatori ai festivalului de pe malul raului Mures.

Festivalul Rock la Mures este primul eveniment open air din Romania care a promovat conceptul DIY si, cu fiecare editie, a pus mai presus de orice promovarea acestei culturi bazata pe acel spirit liber sincer, fara ingradiri sau implicatii politice de orice natura.

In acest sens, implicarea celor care vin la eveniment in fiecare editie, adevaratii pasionati de libertate si de muzica cu atitudine, a avut mereu un rol important in existenta acestei miscari culturale - devenita moda in prezent -, prin achizitionarea de bilete.

Pentru anul urmator, fanii festivalului au ocazia sa isi arate atat suportul pentru ceea ce inseamna Rock la Mures in cultura underground de la noi, dar sa se si bucure de o serie de tricouri in editie de colectie.

Tricourile sunt in numar limitat si pot fi achizitionate de pe site-ul festivalului, aici

Cu un artwork unic realizat de artistul Alexandru Das, acesta reprezinta o metafora ce face trimitere la primordialitatea timpurilor, atunci cand natura umana si cea inconjuratoare erau reprezentari ale aceluiasi univers, iar libertatea era singura forma de a fi.

Elementul principal din spatele conceptului grafic se invarte in jurul lui Tethys, mama tuturor raurilor, care este incadrata de reprezentari ale florei si faunei specifice zonei Periam Port.

Imprimarea tricourilor a fost realizata de catre super talentatii de la Kraken, prin serigrafie, o metoda ce ofera imaginii o calitate superioara si durabilitate.

In alta ordine de idei, alte doua nume interesante din scena underground europeana s-au alaturat in line-up pentru editia din 2024 a festivalului, si anume, The Cake Is A Lie din Germania si Tourist din Romania.

Reprezentante ale aceluiasi curent, melodic hardcore, cele doua trupe se afla intr-o continua ascensiune in ultimii ani fapt care i-a adus, in cele din urma, pe scena festivalului Rock la Mures.

The Cake Is A Lie

Formata in 2013, in Nurnberg, formatia The Cake Is A Lie este un nume tot mai important in scena hardcore germana, cu un stil cat se poate de personal, au dezvoltat in timp un sound, care desi evolueaza constant, este inconfundabil.

Cu o zona larga de inspiratie la nivel compozitional, de la screamo, la emo si de la post-hardcore, la punk-rock, The Cake Is A Lie trateaza subiecte care incoltesc in launtrul fiintei ca o floare intr-o societate tot mai secatuita de sentimente bune. Muzica lor descrie o neincetata calatorie inapoi spre casa, o lupta continua cu prejudecatile si un profund strigat dupa ajutor.

Tourist

Tourist este o formatie de hardcore melodic aparuta in 2018, in Bucuresti, ce cauta sa exploreze prin muzica lor acele cotloane neatinse ale fiintei, locuri in care simtirile cele mai sincere isi invioreaza focul pentru a rabufni si mai puternice la suprafata.

Cu un sound ce inmagazineaza, pe langa asprimea riff-urilor specifice genului hardcore, o serie de pasaje instrumentale asezate in tonuri melodico-melancolice precum toamna care-si asterne atent covorul de frunze. Asta ca sa fim in ton cu vremea, dar si pentru ca Tourist reusesc sa creeze din acest vortex de stari un concept muzical cat se poate de personal care se simte in underground-ul romanesc fix ca o adiere de aer curat in inima unei mari metropole.

Pana in acest moment, pe langa cele doua trupe, din line-up mai fac parte: The Casualties (SUA), Doctor Krapula (Columbia), Dropout Kings (SUA), Avoid Humanity (Romania) si June Turns Black (Romania).

Abonamentele pentru editia din 2024 a festivalului Rock la Mures pot fi achizitionate in reteaua IaBilet.ro si online, de aici.

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Cultartes, Moshville Times, Best of Timisoara, Romania Pozitiva, Buletin de Timisoara, Rock Monsters Romania, Bloodbath.ro, Underground Music, The Interwission, Contemporary-Establishment, Metalheads Forever Magazine, Maximum Rock Romania.

Mai multe despre Rock la Mures gasiti pe Website, Facebook, Instagram, TikTok, Youtube si pe eventul oficial

Artworks: Alexandru DasDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: