Rockstadt, ce-a fost si cum a fost dintr-o perspectiva holistica

de Cristi Nedelcu

Rockstadt, ce-a fost si cum a fost dintr-o perspectiva holistica


O sa incep prin a spune ca nu imi plac cronicile de festuri scrise matematic, pe trupe in parte sau facute dupa tiparul plusuri si minusuri. Nu o sa dau note la formatii, la bere, la mancare, toalete si la orice se mai dau note atunci cand se organizeaza un festival.

Prefer o abordare holistica a intregului festival, pentru ca la un fest de amploarea Rockstadt te duci ca sa te simti bine, sa vezi trupe, sa bei o bere sau zece cu gasca, sa cunosti oameni si sa faci mai stiu eu ce. Daca la final tragi linie si a fost misto, atunci festul a fost misto.

Pentru mine a fost foarte misto. Mi-au placut trupele, mi-au placut metalistii pe care i-am reintalnit sau pe care i-am cunoscut, mi-a placut compania celor 500 de rockeri care erau la mese in jurul meu, mi-a placut compania celor 2000-3000 de metalisti care erau in fata scenei, mi-a placut tot. Ma rog, nu mi-au placut viespile, dar asta nu-i vina nimanui. Pentru cei mai carcotasi se pot adauga pe lista de minusuri care tin de organizator pe langa soare si caldura, viespile, ca daca daca tii mortis sa cauti nod in papura, gasesti pana la urma.

Toata lumea s-a simtit bine, public si artisti deopotriva. Cel putin asa am avut eu impresia, repet, in ansamblu. Ca au fost unii carora nu le-a convenit una sau alta, se poate, eu ma numar printre cei mai putin pretentiosi. Lumea s-a simtit asa de bine ca atunci cand se injura pe scena nu a mai fost nimeni ofensat.

Ce mi-a atras atentia in mod special, si e un semn imbucurator, a fost faptul ca am vazut public de toate generatiile. De la copii care inca mai alternau intre mersul de-a busilea cu cel in doua picioare, pana la metalisti cu ani de experienta si intelepciune adunati in calendar.

Si ca sa spun ceva si de muzica, ma voi limita la a scrie cateva cuvinte despre ce mi-a placut cel mai mult pe fiecare din cele doua scene. Pe scena mare Vulture Industries cu al lor Babylon Spiral Show. A fost pur si simplu arta in forma pura. Artistii de la Vulture Industries cu artistul nostru Costin Chioreanu au aratat ce inseamna expresionismul. Ar putea fi transformat intr-un musical.

Pe Drum Stage pentru mine cel mai cel a fost Septimiu Harsan. Pur si simplu nu stiu ce sa zic de el. Unul dintre cei mai buni, tehnici, melodici si cum mai vreti voi tobosari pe care i-am auzit de mult timp. Cred ca ultima descoperire similara a fost Misu de la Bucovina acum multi ani. Pacat ca nu a urcat si el pe scena.

Am si un regret, dar care tine strict de mine, faptul ca nu am reusit sa-i vad pe cei de la Asemic. I-am mai vazut de 3 ori pana acum, dar nu si la Rockstadt pentru ca pur si simplu nu am putut ajunge de pe data de 12.

Inchei prin a spune ca Rockstadt a fost un festival misto, intim, daca ar fi sa il comparam cu cele din occident, un festival la care m-am simtit ca acasa.

Ne vedem la anu' cu My Dying Bride, Carach Angren si cine-o mai veni.

Pana la anu' va las cu galeriile foto de la Rockstadt pe care le puteti gasi accesand ACEST LINK.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: