Romanul pamflet, (re)inventat in Romania

de cristina_n

Romanul pamflet, (re)inventat in Romania



La Editura Herg Benet, in colectia Radical din 7, a aparut de curand romanul pamflet Cum a ars-o Anghelescu ca scriitor de succes, a saptea carte semnata de Cristina Nemerovschi.

Dupa romane extrem de indragite de public si apreciate cu entuziasm neretinut de catre critica literara, ca Sange satanic, Ani cu alcool si sex, Rezervatia unicornilor, Pervertirea, nymphette_dark99, Cristina Nemerovschi revine la inceputul acestei toamne cu un roman cu totul si cu totul diferit, o satira apriga, ucigatoare, la adresa lumii literare romanesti. Critica scriitorilor mediocri este doar un pretext pentru o ampla si detaliata imagine a unei societati aflate in plina decadere.

"Cristina Nemerovschi este un Caragiale al zilelor noastre!" (Felix Nicolau)

"Nu cred sa mai fi existat in literatura noastra pana la acest Anghelescu un roman care sa faca atat de nemilos bascalie de tot ce e putred in lumea literara romaneasca. Nu doar umorul este meritul scriitoarei in acest roman; o ironie indrazneata merge ca un fir rosu prin intregul pamflet. Romanul pamflet al Cristinei Nemerovschi este cea mai potrivita lectura pentru 2014. Iti va descreti fruntea, dar te va si pune pe ganduri." (Alexandru Petria)

"De patru ore rad singura in fata calculatorului. Recomand cu foc si para romanul lui Nemerovschi, Cum a ars-o Anghelescu o luna ca scriitor de succes. E, poate, cel mai bun text pe care l-a scris in viata ei. Bravo, Cristina!" (Lorena Lupu)

"Daca Rezervatia unicornilor am citit-o pe nerasuflate, pe Anghelescu l-am citit greu, greu de tot... pentru ca nu mai distingeam literele, din cauza lacrimilor de ras. Am ras cu lacrimi pe tot parcursul cartii. Absolut minunat!" (Deea Negoita)

Supranumita de critica literara rebela literaturii romane de azi, Cristina Nemerovschi a debutat in 2010, cu romanul Sange satanic. In numai un an, Sange satanic s-a impus ca un adevarat fenomen social, consacrand un nou stil in literatura tanara si inspirand numeroase manifestari artistice: poezie, arta vizuala, teatru, muzica. Romanul a primit referinte mai mult decat elogioase, fiind comparat cu carti ale unor autori cult, precum Salinger, Miller, Welsh, Palahniuk. A primit numeroase premii si distinctii, a caror lista poate fi gasita pe site-ul oficial al autoarei, www.cristinanemerovschi.ro.

Dupa Sange satanic au urmat alte romane, cu acelasi succes imens de public: Ani cu alcool si sex, Rezervatia unicornilor (ambele continuare a trilogiei inceputa cu Sange satanic), thrillerul filosofic Pervertirea, bestseller-ul controversat Nymphette_dark99, cartea de dialoguri cu cititorii Ce facem cu Romania si romanul pamflet Cum a ars-o Anghelescu o luna ca scriitor de succes.

Pentru noiembrie 2014, Cristina Nemerovschi a anuntat un nou roman, intitulat Papusile, asteptat deja cu mult entuziasm de fani.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: